L’alcalde d’Alzira Diego Gómez revetlarà demà si encapçala o no la candidatura de Compromís

0
287

L’actual alcalde d’Alzira Diego Gómez ha convocat una roda de premsa per a demà divendres al MUMA (10:30h) per revetlar si tornarà a encapçalar o no la candidatura de Compromís a les pròximes eleccions municipals.

Gómez, anunciava, des de abans de l’estiu que notificaria la seua decissió en setembre, encara que l’ha endarrerit fins demà divendres, si opta per tercera vegada consecutiva a ser l’alcaldable de la coalició valencianista.

Tant des de la direcció autonòmica de Compromís com des de la local compta amb tot el suport perquè repetisca la seua candidatura. Però la falta de concreció de les últimes setmanes ha plenat de dubtes tant a la militància local com al grup municipal. La pasada setmana tornà a deixar en l’aire la seua postura a preguntes dels mitjans de comunicació durant el ví d’honor de la presentació dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Aleshores l’alcalde de la capital comarcal manifestà que tot depenia «d’una decissió exclusivament personal» que revetlaria en pocs dies.

El passat dimarts l’assemblea local de Compromís aprovà amb 30 vots a favor i un en contra, l’elecció dels deu militants que constituixen la Comissió encarregada de proposar una llista per a les eleccions del 23 de maig en la que es troba Gómez.

Diego Gómez, professor de professió, arribà a l’alcaldia d’Alzira amb els comicis municipals de 2015, en aconseguir els partits progressistes 11 dels 21 escons; Compromís amb 6, el PSPV amb 4 i EU amb 1, després de 12 anys de govern del PP.

En les eleccions de 2019, Gómez va repetir al capdavant del consistori en obtindre 9 regidors Compromís, per 3 el PSPV. El PP aconseguia 6 regidories, Ciutadans 2 i Vox 1.

Ara la incògnita, que es resoldrà este divendres, es troba en si acceptarà ser l’alcaldable de la seua formació per tercera vegada, o, per contra, es retira de la política, després de 8 anys presidint el consistori alzireny i de 4 anys de portaveu del seu grup en la corporació municipal d’Alzira.