La Diputació endarrerix per quarta vegada les dos glorietes de la ctra de Corbera a Alzira

0
441
Projecte de la futura rotonda

La Diputació ha encarrerit per tercera vegada les obres de les dos rotondes projectades en la carretera de Corbera (CV-506); la més gran i important en el creuament del Forn de Carrascosa-Cementeri i la més menuda per facilitar el gir cap a la Portella de Severino.

En julio de l’any 2021 la Diputació anuncià la licitació de les dos glorietes projectades; la primera data per estar acabades, era en el primer trimestre de 2022, posteriorment s’anuncià que les obres arrancarien en juny d’enguany, després que a finals d’este mes d’octubre i ara les últimes noticies apunten al mes de gener de 2023. Segons fons municipals els consecutius endarreriments son produïts en no estar culminat el procés d’expropiació. Sent així no s’entén que s’anunciara la licitació de les obres en el mes de juliol de l’any passat.

«Alzira comptarà amb una nova rodona a l’encreuament de la carretera de Corbera amb el Forn de Carrascosa. La Diputació de València ha licitat les obres d’execució d’esta intersecció que pretén millorar la seguretat vial de la CV-510 i la CV-506 a Alzira», així ho manifestava una nota informativa de la Diputació del 23-7-2021.

L’objectiu de les obres està en la resolució de les diverses problemàtiques en totes les seues vessants com són l’eliminació del risc de las interseccions dotant-les d’una tipologia que maximitzen la seguretat dels usuaris, eliminar el problema de drenatge existent i dotar a la CV-506 d’una secció transversal suficient i millorar les condicions de seguretat de l’encreuament de la CV-510 amb el camí de la Portella de Severino.
A més l’actuació estarà plantejada considerant les qüestions ambientals, paisatgístiques i patrimonials. Les obres duraran 6 mesos i s’invertiran més de 2.200.000 euros per part de Diputació.
Les actuacions a dur a terme segons el projecte redactat són les següents:
– Construcció d’una glorieta circular en la intersecció entre les carreteres CV-510 i CV-506, que disposarà d’un illot central i dos carrils amb vorals interior i exterior.
– S’implantarà també una glorieta circular en la intersecció entre la carretera CV -506 i el camí Baix de Corbera.
– S’estableix una velocitat de projecte de 70 km/h per al tram de la CV-506 comprés entre glorietes.
– Per a resoldre el problema dels escolaments pluvials s’ha dissenyat una xarxa de drenatge completa, que condueix tot el cabal que recull la carretera al barranc. Per a això, s’han dissenyat tres tipus de cunetes en funció del cabal que es recull en els diferents trams de la carretera.
– Com a mesures de seguretat viària, en l’encreuament de la CV -510 amb el camí rural que condueix al paratge denominat Portella de Severino, es projecta la prohibició dels girs a esquerres i la canalització dels moviments Portella de Severino-Corbera a través de les dues noves glorietes projectades.
– S’inclourà la senyalització horitzontal, vertical, abalisament i sistemes de contenció en tot l’àmbit del projecte.