Xefs amb estreles Michelin en la I Biennal de l’Arròs de Cullera

0
153

El millor de la gastronomia es dona cita a Cullera amb la I Biennal Mundial de l’Arròs

 

 

La localitat celebra els dies 22 i 23 d’octubre un gran esdeveniment entorn a l’arròs amb showcookings, ponències, una fira de productes i un concurs gastronòmic de joves talents

Mayor: «per a Cullera és un honor poder comptar amb importants referents de la gastronomia per a reflexionar entorn de l’arròs a més de reconeguts xefs cuinant el nostre producte estrela. Això sens dubte consolida a la nostra ciutat com a referent del turisme gastronòmic»

 

 

CULLERA. 14-09-22.. Cullera continua treballant i desenvolupant nous projectes per a consolidar la seua posició com a capital gastronòmica de l’arròs. Una de les iniciatives més importants i innovadores d’enguany tindrà lloc el pròxim cap de setmana del 22 i 23 d’octubre amb la celebració de la I Biennal Mundial de l’Arròs.

«La Biennal naix per a destacar la qualitat i la tradició de l’arròs a Cullera però també per a remarcar l’oportunitat d’innovació que té aquest ingredient gastronòmic per al turisme», ha afirmat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Experts en gastronomia i història, en nutrició, cuiners amb estrela Michelín, agricultors i responsables d’establiments hostalers, entre altres, reflexionaran sobre el present i el futur de l’arròs i el seu impacte en l’economia a través de ponències, debats, tallers i showcookings.

«Per a Cullera és un honor poder comptar amb importants referents de la gastronomia per a reflexionar entorn de l’arròs a més de reconeguts xefs cuinant el nostre producte estrela. Això sens dubte consolida a la nostra ciutat com a referent del turisme gastronòmic», ha manifestat el primer edil.

La primera edició de la Biennal Mundial de l’Arròs de Cullera té els seus antecedents en els congressos que es van celebrar fa més de tres lustres al voltant d’aquest ingredient tan important en la gastronomia cullerenca.

«L’arròs és riquesa ecològica, costums, tradicions, qualitat gastronòmica i oportunitat d’innovació», ha declarat la regidora delegada de Turisme, Débora Marí.

«L’aposta de l’Ajuntament de Cullera per a promocionar i liderar la gastronomia arrossera compta amb un gran col·laborador com és el Club de Producto Artesanos del Arroz. Treballem estretament amb un ambiciós objectiu comú: posar en valor l’arròs com a producte en la tradició gastroturística de la ciutat de Cullera», ha explicat Marí.

Xefs amb estreles Michelin cuinant a Cullera

Restaurants de prestigi realitzaran showcookings amb la finalitat de mostrar el seu procés creatiu cuinant arròs cuidant fins a l’últim detall.

El degà de l’alta cuina a València, Óscar Torrijos, amb una estrela Michelín, cuinarà la seua paella amb angules. Luis Valls del restaurant El Poblet, amb dues estreles Michelín i dos sols Repsol, mostrarà com elaborar arròs de guirra i oliveres. Sergio Box des de Xàbia s’acostarà a Cullera per a guisar arròs a banda de calder en un dels showcookings que començaran el dissabte al migdia i es prolongaran durant tot el cap de setmana amb altres cuiners i cuineres de renom com Mª José Martínez, del restaurant El Llenç o el xef local David Zorrilla, del restaurant Casa Salvador, que cuinarà la característica paella de Cullera. També el Club de Producto Artesanos del Arroz elaborarà tres plats tradicionals.

Simultàniament a les demostracions de cuina i les degustacions, durant tot el cap de setmana, el Passeig Doctor Alemany acollirà una Fira de productes quilòmetre zero i maquinària agrícola, així com activitats i animacions per a tots els públics.

De fet els més xicotets podran gaudir de la cuina aprenent a menjar sa en el taller infantil Mini Artesans de l’Arròs on realitzaran receptes d’arròs senzilles i divertides.

Ponències a l’Auditori Municipal

La I Biennal de l’Arròs també comptarà amb ponències i debats, tallers sobre alimentació saludable i agricultura sostenible. Experts investigadors i enginyers agrònoms intercanviaran els seus coneixements sobre ciència i gastronomia per a potenciar un cultiu natural i de qualitat.

Concurs gastronòmic d’arrossos «Joves Talents»

La primera edició de la Biennal de l’Arròs ha reservat també un espai perquè els joves talents mostren el seu art amb els fogons en un concurs que tindrà lloc el diumenge dia 23 d’octubre i en el qual participaren 13 joves de diferents localitats espanyoles.

Llorejats cuiners com Alberto Ferruz del Bonamb de Xàbia, restaurant amb dues estreles Michelín i tres sols Repsol; la xef amb una estrela Michelín, Cristina Figueira o el premi nacional de gastronomia, Javier d’Andrés del grup La Sucursal, vaixell almirall de l’emblemàtic Ves-los e Vents, juntament amb destacats crítics gastronòmics com Rafael Garcia Santos o Juan Lagardera i el gerent de la Denominació d’Origen Arròs de València, Santos Ruiz, formen part de l’exigent jurat del concurs.