La Marxa a Peu dels pensionistes que va eixir d’Alzira arriba a Madrid

0
493
Eixida de la Marxa a Peu d’Alzira des de la Plaça Major el passat 1 d’octubre
Els pensionistes en la parròquia de San Carlos Borromeo esta vesprada

La Marxa a Peu de pensionistes de distintes comunitats autònomes que isqueren el passat dia 1 d’Alzira han arribat este migdia a Madrid, concretament al barri de Vallecas. Ho han fet al voltant de les 14 hores i allí els esperava el pàrroc de l’esglèsia de San Carlos Borromeo on dormiran esta nit.

Allí dones de les plataformes de Vallecas els han servit i obsequiat amb «ensalades, macarrons i dolços de llet», segons Amelia, portaveu del Col.lectiu Unió per les Pensions d’Alzira. També els esperaven distints mitjans de comunicació com la Ser i TVE, entre altres.

Amelia sols té paraules d’agraïment per als veïns de les poblacions on han fet nit o parat a descansar i recuperar forces. «En Fuentedueña del Tajo queia una aigua brutal i tres dones ens portaren de tot, la veritat és que en tots els llocs hem tingut una acollida brutal», afegix Amelia.

Durant els trajecte han aconseguit que es sumaren a la concentració de demà dissabte a Madrid «unes 90 persones de l’Espanya buida que venen en dos autobusos».

Han recorregut el trajecte Alzira-Madrid en dos setmanes, a raó d’uns 30 km diaris, per carreteres i camins rurals, gitant-se en sacs de dormir, en poliesportius, escoles o esglèsies.

Cansats però «molt satisfets», defensors de les pensions d’Alzira, Sueca, València, Canàries, Andalucia, Cantàbria, Castella-La Manxa, Astúries, Catalunya i Euskadi encara tenen forces per donar esta vesprada una xerrada a Vallecas. A la nit els esperen unes colxonetes als peus de San Carlos Borromeo, qui ens sona a Alzira i altres pobles de la Ribera per patir una històrica riuada el dia de la seua festivitat, el 4 de novembre de l’any 1864.

Este dissabte alçaran la veu a Madrid reivindicant unes «pensions justes» amb el seu lema característic «Governe qui governe les pensions es defensen».