La màgia de l’històric Venècia / Xavier Espanya

0
604
La tribuna de l’estadi municipal de Venècia ahir plena de gom a gom

La UD Alzira recordarà per sempre l’any del centenari per l’emocionant, complicada i il.lusionant classificació aconseguida per a disputar la Copa del Rei en la que visitarà la capital de la comarca un equip de la primera divisió.

I ho ha aconseguit en l’històric camp de Venècia, escenari de nombroses gestes del legendari club blaugrana. Un camp màgic en el que centenars d’aficionats de totes les edats animaren i vibraren com poques vegades, sobre tot en els moments que l’equip més ho necessitava axuxat per un digne rival.

El que més em cridà l’atenció és que prop d’un centenar de xiquets i xiquetes, feren de grada ambulant d’animació, ubicant-se en el lloc que més ho requeria. Fet que va provocar l’endarreriment de l’inici de la pròrroga per part de l’àrbitre, davant la massiva emigració de fans d’una porteria a l’altra.

I a fe que els seus crits «Alzira, Alzira, Alzira», arribaren al cor, pulmons i cames dels jugadors que van còrrer fins l’extenuació durant 126 minuts darrere d’una centenària victòria.

El jove guardameta Lluís Andreu, que debutava amb l’Alzira en partit oficial, va notar més que ningú l’alè d’estos jovenets aficionats que a poc més d’un metre de distància li transmitiren totes les forces, ànims i inspiració d’un legendari club que el pròxim 2 de novembre complirà 100 anys. La detenció de l’últim penal, en el que era el nové llançament, va soltar tota l’adrenalina acumulada per la plantilla, tècnics, directius i aficionats que explotaren d’alegria.

Amb esta jove, educada i sorollosa afició la UD Alzira té assegurat, al menys, un segle més de vida. La màgia de l’històric Venècia, ple de gom a gom, com en aquelles vesprades dels anys 50 i 60, ha fet possible altra gesta en ple segle XXI.

Xavier Espanya / Riberaexpress