Algemesí està de dol per la mort del seu compositor Bernardo Adam Ferrero

0
578

Durant la seua trajectòria va estrenar obres en auditoris de tot el món i va rebre nombrosos reconeixements internacionals

La música valenciana està de dol. Ha perdut un dels compositors de referència: l’algemesinenc Bernardo Adam Ferrero. Reconegut amb guardons de tot el món, les seues peces s’han estrenat en sales simfòniques de nombrosos països. Més enllà de la seua trajectòria professional, la ciutadania recordarà Adam Ferrero per haver creat l’himne en record a les víctimes valencianes de la covid.

Bernardo Adam era acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid, rector de l’Acadèmia de la Música Valenciana i membre de Mèrit de la Fundació Carles III. El músic algemesinenc té la medalla de la Reial i Militar Orde de Sant Hermenegild, concedida pel rei Joan Carles I, i és doctor honoris causa per la Universitat de Sydney (Austràlia).

Al llarg de la seua llarga trajectòria, Bernardo Adam va rebre nombroses distincions, entre elles la de l’Orde al Mèrit a Nova York per la seua contribució al món de la música, la Batuta d’Or de l’Havana o la Medalla d’Or del Midwest de Chicago.

L’Ajuntament d’Algemesí, localitat natal del compositor, va reconèixer la seua trajectòria artística amb el Guardó 2002. De fet, l’alcaldessa d’aquest municipi lamentava aquest dimecres la mort del veí il·lustre. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana li va concedir el Premi Euterpe 2003 a la composició musical.

El consistori algemesinenc ha transmés hui el condol de la ciutat a la seua familia.
Està considerat com una de les figures més importants del panorama musical clàssic dels segles XX i XXI. L’any 2002 va rebre el Guardó d’Honor d’Algemesí. Començà la seua formació musical als 8 anys en la Societat Musical d’Algemesí.
Tenia 80 anys. El vetlatori serà dimecres 12 d’octubre en el Tanatori Servisa fins les 20 hores. La missa tindrà lloc demà dijous a les 11.30 h en l’Església de Santa Maria del Mar.