Diputats i senadors del PP, Podem, C,s i Compromís a favor d’una esmena per ampliar el pont de Xàtiva

0
452
Els representants polítics amb el dirigent veïnal Voro Pérez

El senador del PP, Fernando de Rosa, i els diputats de Unides Podem, Rosa Medel, de Ciutadans, Mamen Peris i de Compromís, Joan Baldoví s’han manifestat esta vesprada a Alzira, a favor de presentar una esmena conjunta als Pressupostos Generals de l’Estat de 2023, per tal d’incloure una partida de 26 milions d’euros que amplie el pont de Xàtiva i faça una rotonda per enllaçar l’antiga carretera de Carcaixent (CV-41) amb la CV-50.

Per la seua part el diptuat al Congrés del PSOE, Vicent Sarriá, ha considerat que «primer caldrà redactar el projecte i treballar en els ministeris corresponents per fer possible esta iniciativa». Sarriá considera que «no es necessari que hi haja una partida concreta» per resoldre el coll de botella que suposa el pont de Xátiva al pas del barranc de la Casella, «en haver partides genèriques contra les inundacions que poden finançar esta iniciativa». El representant socialista ha mostrat la predisposició del seu partit «a negociar» i confia en que «hi haja voluntat política per part del Govern per enllestir esta obra».

Per la seua part el senador popular De Rosa ha «empenyat» la seua paraula en donar el suport del seu grup a esta inicitaiva de la Federació d’associacions veïnals «per tal d’evitar que Alzira continue patint inundacions».

Baldoví, diputat riberenc de Compromís, s’ha compromés a donar el seu suport «a una esmena conjunta o a individuals que vagen dirigides a resoldre el problema del pont» i ha afegit que «no ens cauran els anells per presentar-la de forma conjunta amb qui siga del Parlament».

Rosa Medel de Unides Podem, també s’ha mostrat en la mateixa línia i s’ha compromés a «activar i buscar amb els ministeris corresponents la redacció del projecte i la seua execució».

Mentre la representant de Ciutadans, Mamen Peris, ha demanat «treballar tots junts» per dur endavant esta iniciativa veïnal d’Alzira, per no retardar-la més despr´´es de 20 anys de reivindicacions». També ha assistit el regidor de Vox d’Alzira, Ricardo Belda que ha criticat al PP i al PSOE per no resoldre esta problemàtica «passa el temps i continuem igual» ha manifestat.

Els representants polítics Fdo. de Rosa, Vicent Sarriá, Rosa Medel, Mamen Peris i Joan Baldoví amb Voro Pérez

El portaveu de la Federació, Voro Pérez, ha explicat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja ha elaborat el projecte «a falta tan sols de la declaració mediambiental» i ha afegit que «cal que la Generalitat pressione al Govern Central per tal d’empentar l’ampliació del pont de Xàtiva», un coll de botella per ont només pot passar un màxim de 74 m3/segon.

Les associacions veïnals confien en «aconseguir els vots suficients en el Congrés i el Senat per aprovar l’esmena». Durant els 60 minuts que han durat, aproximadament, les manifestacions dels representants polítics han caigut més de 30 l/m2 a Alzira en mig d’una forta tempesta amb aparell elèctric.