Valencianisme cultural al 9 d’Octubre / Alfred Aranda

0
320
Estàtua del rei Jaume I a Alzira

Un 9 d’Octubre més valencià. Amb cultura, fem País  

 

Amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre, dia dels valencians, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira ha elaborat una programació especial. Al voltant d’aquesta data giren una gran varietat d’actes, destinats a tots els públics, que tenen en comú el valencianisme.

El valencianisme és una actitud, una opció -personal i política- que té com a objectiu mantenir, protegir i fomentar tot allò que ens identifica com a poble valencià: la nostra llengua, les nostres festes i tradicions, el nostre patrimoni cultural i natural i la nostra manera de ser i de viure. Joan Fuster, en Nosaltres els valencians, ens explica qui som, com som els valencians i per què  (de lectura imprescindible en l’any del seu centenari).

Encara que qualsevol dia és vàlid per a sentir-se valencià, la data del 9 d’Octubre és la més institucional i té més visibilitat a tot el país. Per aquest motiu aprofitem per a oferir teatre, música, danses, exposicions, publicacions, festes, recitals, concerts, exposicions, pel·lícules, contacontes, parlaments… tot en valencià.

L’Ajuntament d’Alzira, conscient de la importància que té la cultura com un enriquiment personal i social, facilita l’accés a la cultura de tots els ciutadans i ciutadanes. Ofereix una programació arrelada, continuada, variada, de qualitat, participativa i amb prestigi.

Aquesta aposta ens ha estat reconeguda amb el nomenament d’Alzira Capital Cultural Valenciana 2022. Culturalment, estem vivint un any increïble, amb actuacions excel·lents als escenaris i als carrers, amb una gran acollida per part dels ciutadans (un exemple és que s’han venut més de 200 abonaments per als espectacles de tardor al Gran Teatre, tot un rècord). Tenim per endavant molts projectes, entre les quals cal destacar tots els actes al voltant de la 34 edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Tenim la satisfacció de fer valencianisme amable, proper i integrador. Això és el que venim fent, valorar la cultura perquè és útil i necessària per a viure i per a sobreviure; per a créixer i per a ser millors persones. Per un país que ja anem fent.

Alfred Aranda / Regidor de Cultura

Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

 

 

 

 

Per tal de contribuir a la ens suggereix què hem de fer per perquè som com som.

: un poble obert i acollidor.

 

El nomenament d’Alzira Capital Cultural Valenciana 2022 (fet que compartim amb Aielo de Malferit) demostra que Alzira ha consolidat la seua oferta cultural i que és tot un referent al nostre país.

 

En el 9 d’Octubre manifestem la nostra voluntat d’aconseguir societat del benestar per a totes les persones que viuen i treballen en la nostra ciutat. Promovem els serveis socials necessaris per a garantir els seus drets civils, polítics i socials.

Estem al costat de les persones més necessitades i fomentem totes aquelles activitats que son saludables, integradores i respectuoses amb el medi ambient. Per aquest motiu, protegim l’educació, la cultura, l’esport, la sanitat i la seguretat.

El treball dels joves, la bretxa salarial de gènere i la desocupació són problemes que tractem de resoldre així com el maltractament d’animals i de persones.

 

 

 

 

Com poden comprovar, des de la Regidoria de Cultura, continuem treballant per fomentar i mantenir tot allò que ens identifica com a poble valencià.

Tenim una oferta cultural accessible, variada, abundant i de qualitat que ens permet descobrir altres móns, que ens desperta la sensibilitat, la imaginació, la reflexió i que ens ajuda ser millors persones. Motius que justifiquen la necessitat d’invertir en cultura, en educació i en salut.

Volem donar les gràcies a la Generalitat Valenciana per tot el que ens ha facilitat enguany, al Palau de les Arts Reina Sofia i al seu director artístic Jesús Iglesias que avui ens acompanya.

Gràcies també a les associacions i entitats locals per les activitats que realitzen i que completen la nostra programació cultural habitual.

Entre tots també estem contribuint a dinamitzar el comerç i l’hostaleria local, estem fomentant la sociabilitat i la tolerància.

Per a finalitzar vull donar-los les gràcies per la seua assistència, per haver-nos acompanyat en els més de 200 actes realitzats, i els demane que continuen venint i que animen a altres persones a gaudir de tot allò que tenim previst.

Com deia al principi, Alzira viva. Està ben viva perquè la seua participació, els seus aplaudiments i la bona acollida ho demostra, sens