Diputats i senadors de distints partits estaran el dilluns al pont de Xàtiva d’Alzira

0
297

Com que l’any passat, el 24 de maig, després d’esperar 18 anys, l’Ajuntament en
Ple Extraordinari, per unanimitat, demanà al Presidente del Gobierno de España, que prioritzarà l’ampliació del barranc de La Casella, i ni la Corporació ni les alzirenques aconseguírem que els PGE2022 inclogueren la partida, enguny des de la FaavvAlzira ens hem adreçat a totes les parlamentaries per la circumscripció de València, tant a les Corts Valencianes, com al Congreso o al Senado españoles.
En la mesura que foren escollides amb els vots de les nostres urnes, considerant-les representants de les alzirenques, els hem demanat ajuda per a que defenguen l’acordat unànimement per la Corporació Municipal Alzirenca, Instar al Gobierno Español a asignar a la CHJ la partida finalista de veintiséis millones de euros en los PGE2023 ara la ejecución de las soluciones estimadas por TYPSA. Remodelación del enlace de la CV-41 con la CV-50, a nivel de la cota 21 mts para disponer del espacio del actual malecón de protección.

Ampliación del barranco de la Casella desde la tancà de Sant Antoni hasta el Júcar. Regeneración de los terrenos del frustrado centro comercial, que
ya actuá como tanque de tormentas, adecuándolos como parque urbano…
Ens han contestat els Senadors, Fernando de Rosa, Fco. Javier de Lucas i Joan Lerma, els Diputades al Congrés, Joan Baldoví i Rosa Medel i les diputades a les Corts Valencianes, Trini Castelló, Xelo Angulo i Mamen Peris. Hem intercanviat correus, mantingut converses i amb Fernando de Rosa, el primer que es comprometé a vindre al pont de Xàtiva a adonar-se in situ de l’estretament que li provoca al Barranc de La Casella, per voreu, assumir-ho i poder-ho defendre a la seua Cambra Legislativa, concretàrem una reunió al pont de Xàtiva, el dilluns 10 a les 18h. Li plantejarem que, com
que estàvem gestionant que altres parlamentaris vingueren amb el mateix objectiu, que per a que ningú poguera considerar-ho un acte partidista, si tindria cap inconvenient en comparèixer acompanyat d’altres parlamentaris d’altres formacions polítiques.

La resposta fou: «Si vosotros lo considerais mejor, por mi, no hay inconveniente.» A hores d’ara, ens han confirmat l’assistència Fernando de Rosa del PP, Joan Baldoví de Compromís, Mamen Peris de Ciudadanos i Rosa Medel d’Unidas Podemos.
Aquesta darrera, membre d’un partit present al Gobierno de España, ens ha dit que dijous de matí, el Gobierno ha lliurat a la Presidenta del Congreso el Projecte dels PGE2023, i que UP presentarà una esmena per a incloure la partida finalista dels 26 milions d’euros.
Per part de la Federació hi hauran representants de les aavv de l’Alquerieta, de
l’aavv d’Anna Sanchis, de l’aavv Basses-Ribera, de l’aavv de La Vila i de l’aavv de
Vilella. Els parlamentaris es posicionaran i ens diran com concretaran el suport a l’acord plenari de la Corporació alzirenca.
L’acte serà obert i totes les alzirenques preocupades per acabar amb el risc
d’inundacions que patim, acudirem a defendre-ho tots a una veu.

Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira