La pluja es passeja fins als 10 cm per alguns baixos i garajos d’Alzira

0
1938
Baix del carrer Trinidad Redal a les Basses

La intensitat de la pluja ha sigut tan elevada a última hora de la matinada i primera del matí a Alzira on a les 9 hores s’havien acumulat 171 l/m2 a l’estació de l’Alquenència, que el clavegueram no podia absorbir tota l’aigua que especialment entre les 6 i les 7 hores (80 l/m2) ha provocat que l’aigua anegara alguns baixos, comerços, i garajos arribant a un màxim de 10 cm. Especialment en les zones i carrers més inundables com les Basses, l’Alquenència, i a l’avda Luis Suñer entre altres.

Molts carrers que a primera hora semblaven rius han vist desaparèixer l’aigua ràpidament aa partir de les 9 hores, quan la tempesta s’ha desplaçat cap altres comarques de la Comunitat.

És el cas de la peluqueria de la jove emprenedora Mabel Vives que ha obert fa tan sol un mes este negoci, ubicat front el parc de l’Alquenència. L’aigua ha cobert fin el sócol (entre 8 i 10 cm), que al ser de fusta pot quedar afectat per la humitat. Mabel, el seu home i la resta de la plantilla netejaven el local a l’hora de la seua apertura, aprofitant una treva de la forta tempesta que ha tingut com a epicentre a la capital de la comarca, on més ha plogut de tota la Comunitat Valenciana.

El barranc de la Casella, que ha augmentat prou el seu cabal, absorbia sense cap problema les aigües pluvials que li abaocava el canal de les Basses.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la @generalitat estableix:
Preemergència nivell taronja per per pluges all litoral sud de València.
Riscos de pluja, nivell groc, en tota la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament ha informat dels camins tallats a les 9:10h del matí:

Camí Hort de Bru, pas del Barranc Estret, Camí de Fracà, Camí dels Pescadors, camí de l’Arena, camí Barranc de la Casella i la carretera de Vilella.