Quatre pobles de la Ribera Alta plantaran falles per primera vegada amb el suport de la Diputació

0
562
  • El Gremi d’Artistes Fallers torna a destinar els 300.000 euros d’ajuda concedits per la corporació provincial a acostar la festa de les Falles a localitats valencianes sense arrelament faller
  • Alcàntera de Xúquer, Sant Joanet, Tous i Gavarda gaudiran per primera vegada de la plantà

 

La Diputació de València i el Gremi d’Artistes Fallers tornen a dur a terme la iniciativa de plantar monuments en municipis de la província en els quals no existix tradició fallera. A la Ribera Alta seran quatre localitats les que, durant el mes d’octubre, gaudiran per primera vegada de la plantá. D’esta manera, es dona continuïtat a un projecte que es va iniciar l’any passat amb dos objectius principals: d’una banda, continuar contribuint a la reactivació dels tallers fallers dos anys després de l’inici de la pandèmia, i per una altra, acostar la cultura i festa de les Falles a localitats valencianes que no han viscut mai el que és una plantà.

 

Els monuments de Sant Joanet i Gavarda s’estan plantant durant esta setmana amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. De fet, la falla de Juanjo Salom a Gavarda ja es pot contemplar. Les d’Alcántera de Xúquer i Tous es plantaran dilluns que ve 10 d’octubre.

 

Les falles han sigut creades per artistes fallers entre els quals es poden apreciar diferents estils. “Cal destacar que dels artistes que han participat enguany es troben noms amb una llarga trajectòria en el sector i al mateix temps joves amb gran projecció. A més també han participat nombrosos col·laboradors, per la qual cosa l’ajuda de la Diputació ha arribat a més persones”, assenyala el mestre major del Gremi, Paco Pellicer.

 

Per a desenvolupar l’activitat, el Gremi d’Artistes Fallers ha rebut una ajuda de 300.000 euros de la Diputació de València. Esta subvenció s’emmarca dins dels 1,3 milions d’euros que la corporació ha concedit en 2022 als sectors tradicionals afectats per la pandèmia per a dinamitzar la seua activitat, entre els quals es troben artistes, comissions, pirotècnics, floristes i indumentaristes.