La Guàrdia Civil ha denunciat a 6 persones per copiar en l’examen del permís de conduir a Alzira

0
1262

La Guàrdia Civil ha denunciat a sis persones per copiar en l’examen del permís de conduir mitjançant dispositius audiovisuals connectats amb una altra persona que els facilitava les respostes correctes des de l’exterior.

Quatre d’ells són ciutadans no comunitaris, entre ells una jove de nacionalitat xinesa que no parla ni sap escriure en castellà, segons informa la Guàrdia Civil.

Poc després de començar un examen a l’aula de la Prefectura Local de Trànsit d’Alzira, els funcionaris de la DGT que supervisaven que se celebraren correctament van observar com alguns alumnes es comportaven de manera estranya i en sospitar que estaven intentant realitzar paranys en els exàmens, van avisar als agents de la Guàrdia Civil de Trànsit.

Els funcionaris van comprovar que diversos alumnes portaven ocults entre les seues robes sofisticats dispositius audiovisuals que els permetien comunicar-se amb l’exterior
Aquests van comprovar que diversos alumnes portaven ocults entre les seues robes sofisticats dispositius audiovisuals que els permetien comunicar-se amb l’exterior, de tal forma que se’ls facilitaven les respostes correctes.

Després de vigilar la zona, van localitzar en un monovolum a una persona de nacionalitat pakistanesa que manejava alhora cinc terminals telefònics
Els sis denunciats s’enfronten a diferents responsabilitats administratives. La DGT recorda que copiar en els exàmens del permís de conduir es castiga amb multes econòmiques de 500 euros i la impossibilitat d’examinar-se a Espanya durant un termini de 6 mesos, i fins i tot pot implicar condemnes penals en alguns supòsits.

La Guàrdia Civil assenyala que la col·laboració amb la DGT ha impedit que aquestes persones, sense cap mena de coneixements sobre les normes de trànsit, pogueren obtindre el permís de conducció, «amb el consegüent risc per a la seguretat viària».

Agències