La pluja visitarà la Ribera dijous i divendres

0
861

Arriba un canvi d’oratge que ens portarà més núvols, pluja i un descens de temperatures. La presència de vents més allevantats provocarà un augment de la humitat i de la formació de núvols, que ja seran abundants des de primera hora de dimecres al litoral, comarques centrals i del sud.

Al llarg del matí es poden escapar ruixats de caràcter dèbil a la costa central i nord, però a partir de migdia s’esperen ruixats i tronades localment fortes al sud. Tot sembla indicar que els més intensos cauran entre l’Alcoià, el Comtat, la Marina i l’Alacantí, però no se’n descarten de forts en zones pròximes. El vent bufarà fluix, amb predomini del llevant, i les temperatures començaran a baixar, especialment a l’interior i a les comarques centrals. La majoria dels valors màxims se situaran entre els 23 ºC i els 26 ºC.

La matinada de dijous els ruixats seran especialment forts al Baix Segura i zones pròximes, però al llarg del matí la precipitació remetrà de l’extrem sud i es concentrarà a les comarques centrals i àrea del golf de València. Ja de vesprada arribarà al nord, on també plourà de forma intensa. El vent bufarà de gregal entre moderat i fort, amb notable alteració marítima. Les temperatures continuaran baixant.

Divendres serà una nova jornada plujosa al centre i nord, mentre que al sud s’obriran clarianes. Localment, la pluja serà intensa i acompanyada de tempesta, amb tendència a concentrar-se durant la vesprada a les comarques més septentrionals i a l’interior. El vent afluixarà i les temperatures baixaran lleugerament al nord.

Dissabte serà un dia més variable, amb núvols i pluja dèbil encara durant el matí al litoral central i nord i tempestes de vesprada a l’interior. Més sol com més al sud i vents fluixos de gregal. Les temperatures pujaran lleugerament.

À PUNT