L’exalcalde de Corbera J. Vicedo absolt per l’Audiència de València en el cas de la cantera

0
224

L’exalcalde de Corbera i actual regidor per Compromís, Jordi Vicedo i la secretària, Soledad Martinez, han sigut absolts per l’Audiència de València dels dos delictes pels que l’acusaven tant el Fiscal com les empreses gestores de la cantera; exaccions ilegals i un continuat delicte de prevaricació, rebutjant el seu recurs d’apel.lació. El TSJCV havia estimat parcialment el recurs de les mercantils, Áridos Romafe SL i Canteras y Áridos Llaurí SL en la sentència del passat 28 de juliol.

Els magistrats de l’Audiència han resolt en la sentència absolutòria «que amb posterioritat, per les raons que foren, deixaren d’existir el mutu acord o asentiment al que ens hem referit, no convertix en prevaricadors les resolucions de 2004, 2014 i 2015, com tampoc pot tindre ixa naturalesa la resolució de 2018 pels motius mencionats».

Cal recordar que l’Ajuntament de Corbera atorgà la primera llicència d’obres per a l’explotació i restauració de la cantera Girtal el 29 de juliol de 2004. En juliol de 2012 l’aleshores alcalde Jordi Vicedo va denegar una pròrroga de la llicència en julio de 2012, tot i que la va concedir posteriorment fins abril de 2015 i altra per a setembre de 2017 com a termini. Però l’Ajuntament d’este municipi de la Ribera denegà, definitivament, la última pròrroga demanada per les dos empreses el 19 de gener de 2018, ordenant la paralització i fins i tot el tancament de la cantera.

El Ministeri Fiscal i les acusacions poden recòrrer la resolució de l’Audiència de València davant el TSJCV.