La conselleria estudia la connexió per carril bici dels principals municipis de la Ribera Alta

0
484

Als pressupostos participatius de la Generalitat hi ha una partida de 1.260.000 euros destinada a connectar per carril bici els principals municipis de la Ribera Alta.

L’itinerari d’esta connexió es troba actualment «en estudi» segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, que es va reunir, recentment, amb el director general de Mobilitat. Així es farà un carril per a vianants i ciclistes en línia recta entre Alzira, Guadassuar i l’Alcúdia aprofitant trams de l’antiga carretera que connectava les tres poblacions abans de construir l’autovia. I a més quedarà connectat al que ja unix l’Alcúdia amb Carlet.

Carril bici Alzira-Algemesí

Carreres també s’ha reunit amb tècnics i regidors d’Algemesí per tal que en un futur pròxim hi haja una possibilitat de mobilitat alternativa entre el Mercat d’Abastos alzireny i el passeig Salvador Castell algemesinenc. Al terme d’Alzira s’ha afegit, recentment, un tram de la CV-42 aprofitant  un dels dos vials d’eixida utilitzat pels vehicles que circulen en direcció a Algemesí. Este carril continuarà fins la rotonda pròxima a la Creu Coberta, aprofitant la via de servei. Este tram connectarà la capital de la comarca amb el parc empresarial El Pla.

D’altra banda la conselleria també enllestirà un nou carril ciclopeatonal entre Carcaixent i Alzira per l’antiga CV-41, que allargarà el projectat entre Xàtiva i Carcaixent. Pep Carreres ressalta que estes infraestructures «suposen un suport clar a la nostra aposta per les infraestructures de mobilitat alternativa amb criteris de seguretat».