Interpreta Natura enllestirà una Ruta Terapèutica de l’Hospital d’Alzira a la Muntanyeta

0
221
José Alemany director d’Interpreta Natura

L’Associació no gubernamental Interpreta Natura «busca finançament» per a dur endavant una Ruta Terapèutica que faça el recorregut entre l’Hospital d’Alzira i la Muntanyeta, segons ha revetlat hui el seu director, José Alemany, durant la celebració de la Jornada de Mobilitat i Salut per una Alzira connectada, organitzada pel consistori alzireny. Una jornada en la que els ponents han afrontat la mobilitat urbana la conservació del medi ambient i millorar la salut de la població.

Els usuaris podrien recòrrer els 800 metres que hi han entre el centre hospitalari i la Muntanyeta durant un quart d’hora «i en este paratge natural poder fer teràpia per recuperar la salut» segons ha assenyalat Alemany.
L’eixida es farà des de Urgències i passarà pel Torretxó Alt abans d’arribar a l’esplanada de la Muntanyeta. Hi haurien dos ramals; un de 700 i altre de 800 metres, un d’ells especialment accessible.

La ruta senyalitzada serà circular pel parc urbà de la Muntanyeta amb un itinerari d’1 km de llargària. Alemany ha afegit que «estarà recomanada per professionals de la sanitat per ta del convertir-la en una infraestructura terapèutica per a la ciutadania que la connecta amb la natura».

En la jornada celebrada a la Casa de la Cultura han intervingut també l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, el regidor de Medi Ambient Pep Carreres, Teresa Arnau, responsable mediambiental de l’Hospital de la Ribera i Mariví Verdeguer representant del Departament de Salut de la Ribera.