Alzira repartix als centres educatius les obres guanyadores dels premis literaris

0
93

L’ajuntament repartix als centres educatius les obres guanyadores dels PLCA 2021, el còmic Jaume I i les bases del  VI Concurs de Redacció Juvenil en Valencià

  • En el Dia Europeu de les Llengües, el Serval continua amb la seua campanya de foment del valencià «Tota pedra fa paret»
  • S’han donat a conèixer les bases del VI Concurs de Redacció Juvenil en Valencià

 

La Regidoria de Cultura, a través del Serval, continua amb la seua campanya «Tota pedra fa paret», dirigida als centres educatius de la localitat i que té com a objectiu el foment de la lectura d’obres escrites en valencià.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, i la tècnica lingüística del Serval,  Andrea Maravilla, han escollit el 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, per a donar inici a esta setena fase de la campanya. Han visitat l’escoleta municipal infantil Llorenç Giménez, els col·legis Pintor Teodoro Andreu, La Purísima, Sagrada Família i l’IES José María Parra, als quals han dut les obres literàries guanyadores dels PLCA 2021:

  • El món comença, de Marià Veloy. XXXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.
  • Bestiari, de Vicent Pardo. XXIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.
  • Something, de J.N. Santaeulàlia. XXVI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.
  • Mariola i la botiga de la font, de Maria Josepa Payà Valdés. XXVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
  • Geòrgiques, de Pasqual Mas. XVI Premi de Poesia Ibn Hafaja.
  • Franz i Marion, de Marta I. Moreno Pinazo. XVI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.
  • La fuga, de Cristina Oleby i Pablo Pino. VI Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna.

A més a més, s’ha aprofitat la proximitat al 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per a repartir el còmic Jaume I, de Jesús Huguet, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per a commemorar esta data tan important per al poble valencià.

S’ha fet entrega, també, de les bases i el cartell del VI Concurs de Redacció Juvenil en Valencià, el tema del qual és «Històries que ocorren a Alzira: Capital Cultural», per tal d’animar l’alumnat a participar-hi. El termini de presentació de les obres finalitza el 16 de novembre.

«Agraïm a tots els centres educatius l’acollida d’estos materials didàctics. És molt important que els estudiants i el professorat coneguen les obres guanyadores dels PLCA 2021, ja que donen visibilitat a la literatura en la nostra llengua. Amb el còmic difonem la figura del rei Jaume I, estretament relacionada amb la ciutat d’Alzira, i amb el Concurs de Redacció Juvenil en Valencià fomentem la creativitat i estima per la ciutat. D’una altra banda, reivindiquem el valencià com una llengua tan vàlida com qualsevol altra en el Dia Europeu de les Llengües», ha declarat Alfred Aranda, regidor de Cultura.