El Campus Escolar de Tulell d’Alzira entre les principals inversions d’un total de 1,2 milions de la Diputació

0
493

El Pla d’Inversions 2022-23 de la Diputació de València ha aprovat un total de 16 projectes presentats per l’Ajuntament d’Alzira amb un pressupost total de 1.182.161 euros.

La partida més elevada correspon a la construcció d’un grup de nixols al Cementeri Municipal amb una inversió de 300.000 euros. Li seguixen els 156.000€ destinats a peatonalitzar el Campus Escolar de Tulell, concretament al carrer Bernat Montagud on el consistori plantarà arbres, instal.larà mobiliari i enllumenarà la zona.

El Pla contempla també una partida de 129.661€ per a la reparació del paviment de carrers als barris de Les Basses, Materna, Camí Fondo, Les Barraques i al Polígon del Mercat d’Abastos. Un total de 120.000€ s’invertiran en millorar l’eficiència energética a l’enllumenat de les avingudes Sants Patronos i Hispanitat. Altres 100.000 euros s’emplearan en renovar la pintjura i la senyalització vial al nucli urbà. Mentre 60.000€ es destinen a millorar l’accessibilitat a l’Anell Verd des de la CV-50. A l’altura de l’estació d’autobusos es senyalitzarà un pas de zebra en la carretera i tot seguit s’instal.larà una rampa per tal de poder accedir els vianants al malecó i al mirador del Xúquer per on passa l’Anell Verd, segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

D’altraba banda s’invertiran 40.000 euros en ampliar el tancament del Recinte Firal, 23.000€ en la sustitució del sostre de l’Escola de Cuina, una quantitat semblant en millorar el paviment de la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura, 18.000€ en ampliar l’insectari municipal, 20.000€ en la millorar de l’accessibilitat a l’estadi Lluís Suñer Picó. A més es destinen 14.000€ per ampliar el Parc Canío que es troba entre els carrers Joan Fuster i Pare Pompili, 15.000 en el dipòsit de la Biblioteca Municipal i 10.000 en reparar goteres a la Casa de la Cultura.

El propi ajuntament d’Alzira serà l’encarregat de licitar i executar els projectes, fet que accelerarà la seua posta en marxa respecte a anteriors plans en eliminar bona part de la burocràcia.

El regidor de Serveis Públics i Obres Públiques, Fernando Pascual ha assegurat a Riberaexpress que «farem tots els esforços possibles per licitar la majoria dels projectes abans que acabe l’any».