Reclam edita un llibre sobre Arias l’etern capità del València CF

0
57

Ricardo Arias, l’etern capità del València CF explicat als xiquets

                             

‘Arias. L’Home lliure’ és la primera novetat del curs del segell Reclam Editorial. Un repàs a la vida i llegat a este il·lustre futbolista de Catarroja, figura històrica del València CF i etern capità blanquinegre durant més de 16 temporades

Alzira, 21 de setembre de 2022

Comença el nou curs com s’acabà l’anterior: amb molta activitat i ple de novetats editorial. Esta vegada, de la mà de Josep Franco, Reclam Editorial presenta ‘Arias. L’Home lliure’, una obra centrada en Ricardo Arias (Catarroja, 1957) i la seua trajectòria vital i esportiva. Des dels seus inicis, a una casa familiar humil al carrer Presseguer de València, on va criar-se en una infància feliç, fins a convertir-se en llegenda de l’equip del seu cor, el València CF.

La història del etern capità valencianista està plena d’honor i valentia per tal de lluitar en cada situació donant-ho tot, tant dins com fora d’un camp de futbol. És un dels futbolistes amb més participacions amb l’escut de l’equip de Mestalla, amb 656 partits, sent una figura clau durant més de 15 temporades. Les seues estadístiques compten, també, amb 17 gols, 8 assistències i un palmarès brillant: 1 Copa, 1 Recopa, 1 Supercopa d’Europa i un ascens a Primera Divisió. Per a Josep Franco, autor de l’obra, Arias representa a la perfecció els valors del valencianisme: “Ricardo és una persona que ha estat lligada al futbol des de ben menut. Vivia en una casa familiar amb onze persones més, el mateix nombre que una alineació futbolística. A més, la seua carrera sempre ha estat marcada pel sentiment de pertinença i amor propi a un club i una terra que sempre serà la seua.

El seu és un dels millors exemples de com aconseguir l’èxit i la fama mantenint els peus a terra”. A més, des de l’any 2015 pertany a l’equip de treballadors del València CF sent, actualment ambaixador del club en actes institucionals, compareixences mediàtiques i sortejos competitius.