Concentració pel clima este divendres a Alzira

0
172

La crema massiva de combustibles fòssils i boscos contamina molt l’atmosfera i calfa perillosament el clima. Al principi, els informes de l’IPCC calculaven que el problema anava a poc a poc i es faria notar cap a finals del segle XXI, però les mesures recents mostren una acceleració creixent, de manera que l’augment i agreujament dels fenòmens climàtics extrems (ones de calor, sequeres, incendis forestals, tempestes, pluges torrencials, inundacions, pujada del mar, etc.) no són per al futur sinó que ja els tenim damunt, tal i com hem pogut vore i patir aquest estiu, i ja veurem què ens du aquesta tardor, amb tanta calor com ha acumulat el Mediterrani…

Després de 43 anys d’inacabables i infructuoses reunions intergovernamentals, el problema ha crescut i s’ha agreujat molt. Segons els últims informes científics sols tenim fins al 2030 per a reduir la crema de combustibles fòssils a la meitat, si no ho fem el món no s’acabarà però després la situació serà irreversible i ja no podrem recuperar l’equilibri climàtic anterior, per la fusió de l’Àrtic, les glaceres, la tundra, l’acidificació dels oceans. etc. etc.

I els governs, en volta d’implicar-se més en el tema, s’han muntat una altra guerra al nord d’Europa, deixant en segon pla l’emergència cimàtica, tornant inclús a cremar carbó, el més brut i emissor de CO2 dels combustibles fòssils. Tot per a major glòria i benefici de les grans companyies energètiques, armamentístiques, automobilístiques, bancs, etc.

Si tenim un poc de trellat i volem evitar el desastre climàtic, els pobles hem de pressionar i aplicar ja les mesures més efectives per a protegir els ecosistemes i reduir l’ús dels combustibles fòssils, sobretot el transport motoritzat que és el principal emissor de gasos d’efecte hivernacle. Explicant-ho bé a tots, perquè la majoria de ciutadans estan tan manipulats per la intensa propaganda consumista de sis dècades que són capaços d’ofegar-se de calor i contaminació abans de deixar el seu auto sense agafar-lo la meitat de voltes…

Per això, aquest divendres vos esperem a les 12h a la Plaça del Carbó d’Alzira per a fer una Concentració Pel Clima. I el mateix divendres a les 19h a la Plaça Major per a fer un Passeig en Bici pel Clima.