Alzira Camina obri el periode d’inscripció

0
242

La quarta edició d’Alzira camina obri el termini d’inscripció

  • El programa de passejos saludables torna després de l’estiu

Alzira, 20 de setembre de 2022.-  Des d’ahir està obert el termini per a poder inscriure’s en este programa que té com a objectiu promoure l’activitat física des de l’atenció primària i està organitzat per la Xarxa Salut amb la col·laboració de les regidoria de Sanitat i els centres de salut d’Alzira.

 

Dins d’este programa es realitzen caminades, classes amb monitors i també xerrades formatives. Infermers i agents socials acompanyen els assistents i dinamitzen l’activitat física en la que els participants poden acudir dos dies a la setmana, els dilluns de 18.30 a 20.00 i els dimarts de 9.15 a 10.15 i el punt de partida és el Centre de Salut Alzira I i II

 

Per a poder prendre part en este programa cal inscriure’s per mitjà dels fulls d’inscripció, que es poden aconseguir als punts d’informació ubicats als centres de salut, a l’Ajuntament (Departament de Sanitat), al Centre de Participació Ciutadana i a l’edifici de La Clau, i que hauran de presentar al seu centre de salut. «Si són gent major, el seu metge de capçalera els farà una revisió per a comprovar que el seu estat de salut els permet realitzar l’activitat», recorda la regidora Gemma Alós.

 

Als inscrits se’ls repartirà en la primera sessió la samarreta distintiva del programa, així com la motxilla per a portar dins aigua i altres efectes personals.

 

La quarta edició d’«Alzira camina» busca promoure la vida activa entre veïns i veïnes de totes les edats. Les àrees de Serveis Socials i Innovació social, Sanitat i Esports de l’Ajuntament d’Alzira són les promotores de l’activitat, organitzada pel Departament de Salut de la Ribera i que compta amb la implicació del Centre de Participació Ciutadana i de l’equip d’infermeria dels dos centres de salut de la ciutat.

 

El proper mes d’octubre començarà este programa obert a tota la població que suposa un acompanyament per a la gent que vol practicar una activitat esportiva lleu com és la marxa urbana. A les 9,15 hores, des de cada centre de salut, les persones participants ixen cap a la plaça Major, on comencen l’activitat fent una sessió d’escalfament assistida per personal de l’equip d’infermeria dels mateixos centres de salut. Una vegada fets els estiraments, té inici la passejada fins a la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar, on se n’aprofiten les pistes per a fer un circuit de marxa, i l’espai per a realitzar exercicis variats: «De tant en tant, hi haurà activitats extraordinàries dirigides per monitors especialitzats», la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

 

Els beneficis que reporta esta activitat física a la població són diversos: «com la millora de l’equilibri, la força i la mobilitat, el control del pes corporal, la millora de l’estat d’ànim, l’augment de les defenses de l’organisme o el control dels nivells de tensió arterial, colesterol i glucosa». També ajuda a «augmentar el rendiment intel·lectual, millora la qualitat de la son, propicia el manteniment de l’autonomia i de les relacions socials i s’envellix més tard i amb major qualitat de vida», indiquen des de l’Àrea de Salut municipal.