Lídia Boix d’Alzira guanya la primera edició de MUMART

0
790
Els artistes participants junt a les autoritats locals en el Saló Noble
L’artista xinesa Xia Xiao Qiu guanyadora del premi Pedro Benedito
L’artista Luisa Chaves guanyadora d’una Menció d’Honor

·        El premi Pedro Benedito recau en l’artista xinesa Xia Xiau Qiu, amb Atrapando la luz

  • L’exposició es pot visitar al MUMA fins el 27 de novembre

 

Alzira, 15 de setembre de 2022._ Este matí ha tingut lloc al Saló Noble de  l’Ajuntament d’Alzira l’acte de reconeixement als participants en la primera edició de MUMART, organitzada per l’associació Phoenix i el Museu Municipal d’Alzira  MUMA.

 

A l’acte han assistit gran part dels participants provinents de diverses localitats de la comunitat i fins i tot d’altres ciutats espanyoles. L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, junt al regidor de Cultura, Alfred Aranda, el President de l’associació i artista local Josep Francés, i Pedro Benedito que atorga un dels dos premis en metàl·lic, han donat la benvinguda i han lliurat als participants la insígnia commemorativa de la ciutat per a 2022, d’Alzira Capital Cultural.

 

Per la vesprada, a les 19.30 hores ha tingut lloc la inauguració de l’exposició i lliurament dels premis acordats pel jurat i s’han atorgat els certificats de participació als artistes que han presentat les seues obres a este certàmen  que busca fomentar l’art realista en l’àmbit nacional.

 

  • Premi Lorenzo di Medici, dotat amb 500 euros a Lídia Boix, per Jugamos, dotat amb 500 euros
  • Premi Pedro Benedito Carrió, dotat amb 300 euros a Xia Xiao Qiu, per Atrapando la luz.
  • Primera menció d’honor a Lídia Boix per Confidencias
  • Segona menció d’honor a Luisa Chaves per Extrañamente Inés Comté
  • Tercera menció d’honor a Jéssica Gompra per Biblioteca de Celso
  • Quarta menció d’honor a Ivan Miedho per Amor líquido
  • Cinquena menció d’honor a José Valladares per Deberes hechos

 

MUMART és primera activitat desenvolupada per l’Associació Phoenix. Una exposició de format menut de pintura, dibuix i fotografia, que es podrà visitar al vestíbul del MUMA fins el proper 27 de novembre

 

Un recull de 82 obres en les que han participat 31 artistes amb la finalitat principal del foment de l’art realista en l’àmbit nacional i que afavorix la creació, promoció i execució de tota mena d’accions culturals, artístiques, lúdiques i recreatives, i especialment les que fomenten i divulguen l’art figuratiu realista en tots els seus vessants.