El Gran Teatre d’Alzira acollirà un espectacle basat en Carmina Buana

0
106

Alzira acull Formosíssima, la representació basada en Carmina Burana

La Diputació de València usa la música i la dansa de ‘Formosíssima’ per a previndre la violència masclista entre els joves

 

El pròxim diumenge 18 de setembre a les 19.30, El Gran Teatre d’Alzira acull l’obra ‘Formosíssima’, un espectacle impulsat per la Diputació de València.

Es pot assistir de manera gratuïta amb invitació, que s’ha de demanar a les taquilles del Gran Teatre, dimarts i dijous pròxim de 19.30 a 21 hores o en notikumi.com. Està limitat a 4 entrades per persona.

 

La Diputació de València va presentar el passat mes de juliol el projecte artístic i educatiu ‘Formosíssima’, que té com a objectiu sensibilitzar i reflexionar sobre les diferents expressions de l’amor en l’adolescència, tractant de previndre la violència de gènere entre els joves. ‘Formosíssima’ és un projecte interdisciplinari que recull diferents vessants i especialitats artístiques i educatives, i que compta amb la col·laboració de diverses institucions, com la Conselleria de Cultura.

Esta violència, que sovint és emocional i psicològica, és una realitat oculta, silenciada i difícil de detectar especialment dins el món adolescent. Per les seues característiques, és necessari que s’implique el conjunt d’institucions en el disseny de polítiques públiques. També, és important donar suport, creure i fer costat a les víctimes, dotant de les eines adequades com a mesura de control dels efectes de la violència en una etapa vital tan transcendental com és l’adolescència. Sabem que no és fàcil detectar este fenomen. Per això cal arribar a la ciutadania, i en especial, als i les nostres adolescents amb accions orientades a la prevenció i intervenció primerenca.

 ‘Formosíssima’ ja ha passat per altres localitats valencianes, ja que es tracta d’un espectacle itinerant del que podran gaudir en Valencia, Xàtiva, Alzira, Torrent i Almussafes.

Pel que fa a l’obra, aquest espectacle combina música i dansa sobre el Carmina Burana de Carl Orff, i fa ús de diferents ferramentes artístiques que promouen la interpretació racional i emocional, visibilitzant les relacions i els conflictes que porten a situacions d’assetjament o violència durant l’etapa de l’adolescència. Per a arribar a aquest fi, la proposta musical i coreogràfica es complementa amb un documental protagonitzat per joves entre els 12 i 16 anys, i amb una guia didàctica que es compartiran als centres educatius de la localitat com a recurs pedagògic i audiovisual per prevenir la violència de gènere.

En l’actuació participarà la companyia València Dancing Forward, l’Orfeó de la Universitat de València, l’Orfeó d’Aldaia i Kontakte grup de Percussió, i estarà protagonitzat pels solistes Saray Garcia, Pasqual Andreu i Vicent Antequeta; i els pianos Fernando Taberner, Juan Camilo Reyes i Arturo Barba.

La música incidental correrà a càrrec de David Barberà, el disseny d’il·luminació per part de Pedro Hurtado i Luis Huerta, la direcció escènica de Joan Crespo i la direcció musical de Francesc Valldecabres.