Els nous gegants d’Alzira

0
420

Les noves figures dels gegants de Jaume I i Na Violant ja es poden visitar  a l’entrada de l’Ajuntament d’Alzira

 

La Regidoria de Patrimoni Històric incorpora dos nous gegants per a les festes tradicionals de la ciutat. Es tracta de dos figures de gran tamany que representen a Jaume Ier i Na Violant, realitzades al taller de Pilar i Maria José Luna, filles de l’afamat artiste valencià Vicente Luna.

 

Este migdia s’han rebut a l’Ajuntament els dos gegants realitzats exclusivament per a la ciutat d’Alzira. El rei te una altura de 4’35 mtrs, metre que la reina compta amb 4 metres d’alçada. Ambdós estan dotats de rodes que faciliten el seu ús. Els vestits han estat confeccionats pel també reconegut indumentarista valencià Enrique Marzal.

 

Es podran contemplar a partir del dijous 15 de setembre en l’entrada de l’ajuntament, fins el diumenge 25, quan eixiran al carrer per a rebre a la Mare de Déu del Lluch en la processoneta del matí.

 

Amb ells es recuperen els tradicionals gegants que substitueixen als anteriors que deixaren de desfilar ja fa alguns anys, pel seu mal estat.

 

La regidora de Patrimoni Històric, Isabel Aguilar, ha manifestat la seua satisfacció pel resultat final d’aquest projecte, que finalment ha vist la llum en el mes de setembre, a prop de la celebració de les festes de Moros i Cristians on el rei En Jaume I i Na Violant cobren un protagonisme especial.

 

A partir d’ara Jaume I i Na Violant,  tornaran a passejar pels carrers d’Alzira per a deleit de major i menuts.