El GERA d’Alzira fa 16 rescats en 40 dies

0
291
L’helicòpter en base a l’heliport de Tulell es troba medicalitzat

L’helicòpter del Grup de Rescat en Altura (GERA) ha participat ja en un total de 16 rescats des que el passat dos d’agost va instaurar la seua base en Alzira, segon la presidenta del Consorci Provincial de Bombers i vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó. També ajudaren en sofocar els incendis de la Vall d’Ebo i de Bejís.

Amigó ha ressaltat que l’helicòpter estiga «medicalitzat», al temps que ha agraït a l’Ajuntament d’Alzira que «haja facilitat l’heliport».

La base d’Alzira, instal.lada en el sector de Tulell que atén a totes les comarques de la província de València, opera amb un pilot, un copilot, un mecànic, dos bombers rescatadors i un metge.

Per la seua part l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, comentava este matí, junt a l’helicòpter, que en apenes 40 dies «ha quedat demostrada la necessitat d’este servei d’emergència que actua tant en rescats en la muntanya com en apagar incendis i intervindre en inundacions«. A este respecte Gómez ha recordat l’habilitació, per part del consistori, d’unagran bassa en el Racó de les Vinyes, amb capacitat de mig milió de listres «que es troba sempre a punt».