Algemesí acull la 8ª Trobada de professionals del llibre i la lectura

0
135

Algemesí, 13.09.22 -. Este matí s’ha presentat al saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura, organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’activitat formativa tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre al Teatre Municipal amb el títol «Les arts escèniques: un camí d’èxit». El programa d’aquesta nova edició està encapçalat pel reconegut escriptor basc Bernardo Atxaga.

El programa arrancarà el divendres 18 a les 17 h amb la conferència «Reaccions davant d’una pedra ratllada», a càrrec de Bernardo Atxaga. A continuació, hi haurà la taula redona «Música i llengua: el batec d’un país», en la qual participaran Artur Martínez, de La Fúmiga; Flora Sempere, d’El Diluvi; i Esther Querol.

L’endemà, les sessions es reprendran a les 10 h amb una conversa sobre cinema educatiu entre Salvador Huertas, cap de continguts de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), i Clara Pelegrin, coordinadora del programa educatiu de la cooperativa audiovisual Drac Màgic. Després, la dramaturga Anna Marí, el productor teatral Antoni Benavent i el responsable de Projectes Educatius del Palau de les Arts Reina Sofia, Víctor Gil, parlaran de «La vida a escena: innovació en arts escèniques». Tancaran la jornada els cantautors Pau Alabajos i Sandra Monfort, que dialogaran sobre la poesia a la música actual.

A més, durant la Trobada, hi haurà un concert acústic a càrrec d’Esther, i una visita guiada al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí. A l’acte de presentació han participat Rosa Mengual, directora de la Fundació Bromera, i Ximo Rosell, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Algemesí, qui ha volgut destacar que «per a Algemesí és un privilegi poder acollir la nova edició d’estes jornades pedagògiques que suposen una magnífica oportunitat per als centres educatius municipals i per al seu professorat.»

Les jornades, que abans s’anomenaven Trobada de Professorat de Valencià, s’adrecen tant a docents i estudiants universitaris com a professionals del sector del llibre (biblioteques, llibreries, etc.). Les inscripcions es podran realitzar fins al 7 de novembre en la pàgina web www.trobadaprofessorat.org, on també està disponible tota la informació de les jornades. El preu de la matrícula és de 20 euros.

La 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algemesí, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i el COBDCV.

Algemesí acoge la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura

Algemesí, 13.09.22 -. Esta mañana se ha presentado en el salón de plenos del Ayuntamiento de Algemesí la nueva edición de la Trobada de professionals del llibre i la lectura, organizada por la Fundación Bromera para el Fomento de la Lectura. La actividad formativa tendrá lugar los días 18 y 19 de noviembre en el Teatro Municipal con el título «Las artes escénicas: un camino de éxito». El programa de esta nueva edición está encabezado por el reconocido escritor vasco Bernardo Atxaga.

El programa arrancará el viernes 18 a las 17 h con la conferencia «Reacciones ante una piedra rayada», a cargo de Bernardo Atxaga. A continuación, estará la mesa redonda «Música y lengua: el latido de un país», en la cual participarán Artur Martínez, de La Fúmiga; Flora Sempere, de El Diluvi; y la cantautora Esther Querol.

Al día siguiente, las sesiones se retomarán a las 10 h con una conversación sobre cine educativo entre Salvador Huertas, jefe de contenidos de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), y Clara Pelegrin, coordinadora del programa educativo de la cooperativa audiovisual Drac Magic. Después, la dramaturga Anna Marí, el productor teatral Antoni Benavent y el responsable de Proyectos Educativos del Palau de les Arts Reina Sofía, Víctor Gil, hablarán de «La vida a escena: innovación en artes escénicas». Cerrarán la jornada los cantautores Pau Alabajos y Sandra Monfort, que dialogarán sobre la poesía en la música actual.

Además, durante el encuentro, habrá un concierto acústico a cargo de Esther, y una visita guiada al Museu Valencià de la Festa de Algemesí. En el acto de presentación han participado Rosa Mengual, directora de la Fundación Bromera, y Ximo Rosell, regidor de Educación del Ayuntamiento de Algemesí, quien ha querido destacar que «para Algemesí es un privilegio poder acoger la nueva edición de estas jornadas pedagógicas que suponen una magnífica oportunidad para los centros educativos municipales y para su profesorado.»

Las jornadas, que antes se denominaban Trobada de Professorat de Valencià, se dirigen tanto a docentes y estudiantes universitarios como profesionales del sector del libro (bibliotecas, librerías, etc.). Las inscripciones se podrán realizar hasta el 7 de noviembre en la página web www.trobadaprofessorat.org, donde también está disponible toda la información de las jornadas. El precio de la matrícula es de 20 euros.

La 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura cuenta con la colaboración del Ayuntamiento de Algemesí, el Instituto Municipal de Archivos y Bibliotecas del Ayuntamiento de Gandia, la Federación Escuela Valenciana y el COBDCV.