Pluges entre dèbils i moderades arribaran dimarts a la Ribera

0
168

Dilluns tindrem núvols abundants, que estaran associats al primer front que enviarà la gran borrasca situada a l’oest de la Península.

Al final de dilluns, el cel quedarà cobert i podrà ploure dèbilment a l’interior.

Les temperatures no canviaran de manera destacable a la costa i baixaran lleugerament a l’interior.

Dimarts serà un dia de cel molt nuvolós o cobert, amb ruixats que avançaran des de l’interior cap a la costa i des del sud cap al nord.

En general els ruixats seran dèbils, localment podran ser moderats i amb tempesta.

Les temperatures baixaran a l’interior i el nord, i encara es mantindran al voltant dels 30 °C cap al sud.

A les comarques de l’interior i el nord passarem de temperatures d’estiu a valors més primaverals.

El vent bufarà de gregal, i serà moderat i persistent. La situació marítima estarà alterada, amb marejada generalitzada.

Dimecres continuarà sent un dia nuvolós o cobert, amb ullades de sol i ruixats, que seran més probables a la meitat sud.

Les temperatures baixaran, sobretot a l’interior. Cap al litoral continuaran al voltant dels 28 °C a 30 °C.

» alt=»DIA 12″ data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />

Fins dimecres, el centre de la borrasca, que es va generar fa uns dies a partir de l’huracà Danielle, estarà situat a l’oest de Portugal. Aquesta borrasca és ara una borrasca típica atlàntica molt profunda i activa.

Alguns mapes del temps indiquen que l’aire fred, que circula a uns 5.500 metres, associat a aquesta borrasca, passarà per damunt de la península Ibèrica i podria generar o ajuntar-se amb una nova borrasca, que estaria situada divendres que ve al sud-est de la Península. Com a resultat de tot plegat, tindríem una possible situació de pluges fortes al litoral mediterrani de la Península. Encara que, més que una previsió, és una tendència a més de cinc dies vista. Ja veurem què passa finalment, però ara per ara és interessant la previsió, o millor, la tendència prevista.

À PUNT