Alzira convertirà les antigues parideres del ramat en un punt d’Informació de la Casella

0
364
El corral es convertirà en un magatzem

La caseta i el corral on parien en l’antiguitat els ramats d’ovelles i cabres, al temps que servia de refugi per als pastors, serà rehabilitat, en breu per l’ajuntament d’Alzira.

La regidoria de Medi Ambient destinarà una subvenció de la Diputació de València per fer la primera fase de la rehabilitació d’esta deteriorada construcció, amb la finalitat de convertir-la en un magatzem i un punt d’informació per als visitants i els nombrosos senderistes del paratge municipal de la Casella.

Les parideres, com és coneguda la caseta i el corral va ser utilitzat, també, en els anys 60 I 70, pels membres de l’aleshores Centre Excursionista d’Alzira «on ens refugiarem més d’una vegada de la pluja i les tempestes» segons ha manifestat, Miguel Sanjuán a Riberaexpress.

El taller T’Estime d’IDEA va fer uns treballs de millora en el perímetre i el corral de la vella edificació l’any 2020.