Malestar en el Perelló amb la Delegació de Govern per no transvassar l’arena

0
90

Juan Botella: “la Delegació del Govern ha fet un greu desistiment de funcions en el transvasament d’arena al Perelló”

 

 L’alcald del Perelló, Juan Botella, ha criticat l’actuació de la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, pel que concerneix el transvasament de la platja del Perelló.

Juan Botella ha assegurat que “ningú de la Delegació del Govern ni en la demarcació de Costes s’ha dirigit a l’Ajuntament del Perelló per a informar que l’aportació d’arena prevista per al 12 de setembre no es farà, ens hem hagut d’assabentar pels mitjans de comunicació”, i ha afegit que la Delegada del Govern i els responsables del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, dels quals depén Costes, han fet “un greu desistiment de funcions i responsabilitat en donar carpetada a aquesta demanda necessària d’una solució”.

Juan Botella ha recordat que els ajuntaments no decideixen “ni quines són les actuacions per a regenerar les costes ni d’on s’han d’obtindre els recursos, això és competència del Ministeri”. Aquest aclariment es produeix per les informacions sorgides sobre que la paralització de l’aportació d’arena s’ha produït per la falta de consens entre els municipis i també per les informacions sobre que El Perelló haurà d’iniciar novament el procés i la petició a Costas.

“El Perelló va fer una petició a Costes, alló que el Ministeri i la seua Delegació del Govern han de fer és posar els mitjans, no escudar-se en una falta d’acord entre els municipis, això és amagar-se perquè és la seua competència i la seua responsabilitat. Si els tècnics de Costes creuen que s’ha de fer una aportació d’arena, que la porten del Perellonet o de qualsevol altre lloc de la costa és la seua decisió i la seua competència, nosaltres no tenim capacitat per a imposar d’on ha de portar-se l’arena”, ha assegurat Juan Botella, qui ha afegit que “igualment no iniciarem cap tràmit de nou, Costes i la Delegació del Govern saben quina és la situació perquè se’ls va informar a l’abril i se li va sol·licitar una solució, a partir d’ací és la seua responsabilitat, si no volen fer res no pot escudar-se Pilar Bernabé en alguna cosa que no és competència municipal”. A més, l’alcalde del Perelló ha assegurat que té el dubte de si l’actuació de la Delegada del Govern “haguera sigut la mateixa si governara un altre partit polític al Perelló”.

Mesures definitives

L’alcalde del Perelló ha afegit que arribats a aquest punt “tots som conscients que l’aportació d’arena és un pegat que durarà unes setmanes o mesos, això ho sabem fa anys, per això ja no volem almoines, reclamem mesures definitives com els esculls artificials, que protegeixen la costa i regeneren la flora i la fauna”, però ha afegit que mentrestant, “hui mateix la mar es troba a escassos centímetres d’un dels murs del passeig marítim del Perelló, quan vinga un temporal es veurà afectat, i jo em pregunte si la Delegació del Govern assumirà la reparació dels danys quan es produïsquen, perquè és la seua obligació protegir el passeig marítim i les propietats dels ciutadans de l’acció de la mar”.

 

Petició d’una reunió

Hui mateix l’alcalde del Perelló, Juan Botella, ha sol·licitat una reunió amb la Delegada del Govern “per a expressar-li el nostre malestar per tota aquesta situació que han generat i per a demanar-li solucions definitives al Govern d’Espanya”.

A més, l’alcalde del Perelló ha sol·licitat sengles reunions amb el grup del Partit Popular en el Congrés i el Senat per a traslladar “una problemàtica comuna a molts municipis costaners”, i no descarta mobilitzacions a València o Madrid “perquè no podem permetre que el desistiment de responsabilitats afecte de manera greu al nostre turisme, que és part essencial de l’economia del municipi”.

L’alcalde del Perelló també s’està coordinant amb l’alcalde socialista del Mareny de Barraquetes per a prendre mesures conjuntes.