Alzira incrementa la dotació per construir la passarel.la de la Via Verda prop de La Barraca

0
346
Un ciclista en el tram de la Via Verda en construcció el passat diumenge
Este nou tram de la Via Verda arranca junt el pont de l’Estret

El pont de l’Estret suposa un autèntic «punt negre» per a la Via Verda que està construïnt el Consorci de la Ribera, entre La Barraca d’Aigües Vives, Alzira i Carcaixent

Per enllaçar els dos trams que hi han construïts a un costat i a l’altre del pont, el Ministeri d’Agricultura construirà, a partir del pròxim mes d’octubre, una passarel.la metàl.lica aèria, d’uns 50 metres de llargària, sobre la CV-50, a uns 2 km del pont de l’Estret, tot just per on creuava el trenet Carcaixent-Dènia per dirigir-se a l’estació de La Barraca d’Aigües Vives.

El pressupost de 400.000 euros subvencionat pel Ministeri s’ha quedat curt davant l’increment de matèries primeres com el ferro. És per aixó que l’Ajuntament d’Alzira té previst incrementar, en un 20%, al voltant de 80.000 euros, esta partida per tal de desbloquejar la seua construcció. «Els treballs per instal.lar esta passarel.la metàl.lica començaran el pròxim mes d’octubre» segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, quasi un any després de les previsions inicials. «Tindrà una pujada suau sobre la CV-50 per facilitar els pas dels vinants i dels ciclistes» ha afegit Carreres.

Actualment es troba en construcció el tram de Via Verda comprés entre el pont de l’Estret i el punt de la carretera on creuava la Vieta, tram que «s’obrirà en el termini d’un mes» assegura la regidoria de Medi Ambient.