El Racing d’Algemesí celebra el seu 50 aniversari

0
474
Jugadors del Cadet A del Racing Algemesí

Al mateix temps que l’any 1973 uns 30 veïns evitaren que desapareguera la dansa de la Muixeranga, un grup de persones fundaren el club de futbol Racing Algemesí, «una escola de valors» que fa ja 50 anys d’història.

Els seus tradicional colors son el groc i el blau; el groc que representa l’alegria, l’originalitat i la intel.ligència, mentre el blau és sinònim de llibertat i lleialtat, valors als que fa honor a esta escola futbolística de reconegut i merescut prestigi a la nostra comarca.

22 equips de futbol 8 i futbol 11

El pròxim mes d’octubre presentaran els seus 22 equips, 11 de futbol 8 i altres 11 de futbol 11, encapçalats pel conjunt de 1ª Regional que pretén recuperar la categoria Preferent i pel Juvenil A que té com a principial objectiu tornar a la Lliga Nacional.

«Li donem la màxima prioritat al futbol base» comenta a Riberaexpress el director esportiu de l’escola Javi Girbés. Prova d’esta especial atenció és que tres jugadors de futbol 8 del Racing han sigut fitxats enguany pel València CF i pel Levante UD.

Els directius de l’entitat groc i blava preparen amb entusiasme la presentació de tots els equips, «Vindran jugadors professional i l’Ajuntament ens ha mostrat la seua predisposició a ajudar-nos en tots els aspectes».

El club, amb 300 socis, ja té el seu escut i logo commemoratiu del cincuentenari, amb slogan ben definidor «Escola de valors, Som el Racing» que portaran les camisetes, pantalons, xandals i xubasquers  de l’escola.

Girbés ressalta, «és una any molt important per a nosaltres, a nivell esportiu volem continuar la línia creixent, en passar de 17 a 22 equips en tan sols quatre temporades».

Per a este mes de setembre l’escola futbolística Racing Algemesí ha previst fer una jornada de portes obertes i un homenatge al fundadors. Per a Nadal han organitzat un torneig amb la participació d’equips de futbol 8 i futbol 11, per a culminar la històrica temporada 2022-23 amb una paella gegant i un fí de festa.

Riberaexpress