Sumacàrcer frega hui els 39º i Alzira els 38º, però demà la calor donarà un respir

0
346

La Ribera ha patit especialment la forta calor de l’últim dia dia d’agost, registrant Sumacàrcer la màxima de la Comunitat Valenciana amb 38,9º.

Li ha seguit l’estació de la partida Mulata d’Alzira amb 38,3º i la de la partida Carriona de l’Alcúdia amb 38,1º. Han superat els 37º un bon grapat de municipis; Alzira amb 37,9º, Alberic 37,8º, Guadassuar 37,7º, Alginet i La Pobla Llarga, 37,6º, l’Alcúdia, 37,5º Carlet 37,2º, així com La Casella, i la Murta.

També ha fet molta calor a La Barraca (36,8º), a Sueca, 35,4º, a Albalat 35º, així com a les platges de Sant Antoni de Cullera i Les Palmeres de Sueca on les màximes han estat al voltant dels 34º.

Previsions

Les temperatures baixaran dijous, un descens tèrmic que es notarà sobretot al litoral i a les comarques centrals. Continuarà la calor, però ja no s’arribarà als 39 ºC que s’han assolit dimecres en zones de la Ribera i la Costera. La majoria de les màximes estaran entre els 30 ºC i els 35 ºC, més baixes a l’interior nord. Matí tranquil, amb núvols baixos al litoral central i nord, on no es descarta alguna gota. Al llarg de les hores augmentaran els núvols de tipus alt i mitjà fins a deixar una vesprada de cel mig cobert a tot arreu, amb la presència de pols en suspensió. De vesprada creixeran núvols en zones de muntanya del nord d’Alacant, que poden deixar algun ruixat. També hi ha risc de ruixats i alguna tronada a l’extrem nord. El vent bufarà de gregal entre fluix i moderat a la costa.

Divendres tornaran a pujar les temperatures al centre i sud perquè el vent girarà a ponent i llebeig. Durant el matí s’esperen núvols al litoral sud i de vesprada novament els ruixats i les tronades faran acte de presència al nord.

El més destacable dissabte serà el reforçament del vent de llebeig al litoral sud, amb una notable alteració marítima. Matí amb núvols alts i mitjans abundants i vesprada amb ruixats aïllats al nord. La calor es moderarà, però encara parlarem de valors molt elevats.