L’escola de teatre La Tarumba Jove obri la matrícula per este curs

0
203

A LES SEUES AULES ACUDEIXEN JOVES ENTRE 12 I 18 ANYS DE TOTA LA COMARCA

 

Un altre curs més (i ja en van set), la Escola de Teatre Tarumba Jove obri el termini de la matrícula. Podran matricular-se durant tot el mes de setembre els qui tinguen entre 12 i 18 anys, per a començar les classes a l’octubre. Els interessats només hauran d’abonar 20 € per a tot l’any, ja que està patrocinada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira. Hauran de posar-se en contacte amb el seu director a través del correu joseantonio@tarumba.com.

La Escola consta de dos grups: el d’Iniciació, que desenvolupa les seues activitats els dimarts de 17.30 a 19.30 h, i el d’Aprofundiment (dijous, de 17.30 a 19.30 h). Encara que l’alumnat procedeix majoritàriament d’Alzira, al llarg d’aquests anys han anat creixent els qui provenen de localitats de la comarca (Algemesí, L’Alcúdia, Carcaixent, Llaurí, Albalat…)

Les classes es desenrotllen en les dependències de l’IES José María Parra, que col·labora amb la Escola des de la seua fundació. Enguany s’incorpora com a docent una antiga alumna del centre, que es va iniciar en el teatre durant el primer curs de la Escola, Sandra Guasp, diplomada en Art Dramàtic i Cine en l’Acadèmia d’Arts Escèniques TOTART de València.

El curs passat, el grup Avançat va estrenar El Museo de los Últimos, de José Antonio Martínez, a les representacions del qual van acudir alumnes de centres escolars d’Alzira i de la comarca. Posteriorment, l’espectacle va obtindre un dels tres premis especials de la fase autonòmica dels Premios Buero de Teatro Joven, el jurat del qual va valorar “la comèdia original i labor coral de l’equip”.

A més, va ser seleccionat per a la Trobada de Teatre Jove de València i ha sigut incorporat, al costat d’altres tres grups, al cartell de la mostra autonòmica de teatre juvenil “Tienes mucho teatro”, d’Alacant.

Amb aquest ja són 4 els espectacles estrenats pel grup Avançat, tres dels quals han obtingut premis autonòmics en els reconeguts Premis Buero. Mentrestant, el grup d’Iniciació ha oferit les corresponents mostres anuals, en les quals s’ha pogut observar el treball desenvolupat durant cada curs.

En la seua curta vida, al voltant de 250 alumnes han passat per les seues aules. Alguns les han abandonades ja, uns altres continuen en la Escola, uns pocs han pogut seguir els estudis teatrals superiors i altres s’han integrat en els dos grups de la Tarumba, Volem i Suc de Teatre, però tots han tingut l’oportunitat de descobrir l’art de l’escena o aprofundir en la seua pràctica gràcies a la Escola de Teatre Tarumba Jove.

Una pràctica que ofereix moltes possibilitats i és, alhora, molt motivadora. Constitueix una eina extraordinària en el desenvolupament personal, artístic i cívic dels joves, alhora que un joc i divertiment continu.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA