La Sala d’Exposicions d’Algemesí obri la temporada amb Gemma Alpuente

0
47

Algemesí, 31.08.22-. Aquest divendres 2 de setembre la Sala d’Exposicions Municipal d’Algemesí inaugura la seua nova temporada amb l’artista local Gemma Alpuente. L’exposició “Orografies de color en una realitat fluida” és l’aportació de l’artista a la genealogia de dones en l’abstracció. Comissariada per Àlex Villar, transmet la idea d’art com a lluita, capaç de transformar el món a través del color i la bellesa, que trenca cànons i estereotips, travessa formats nous amb materials i tècniques que transcendeixen el concepte “pintura.”

Segons el comissari Àlex Villar “@gemalpu – així es diu en xarxes socials – és una artista millenial amb totes les seues conseqüències: un pont entre generacions hiperconectades que han habilitat la mirada en la multipantalla. La seua obra naix de la necessitat d’oxigen, és un crit de color que repta a l’espai i a la gravetat, destrueix el concepte quadre i reivindica la independència del pigment, de la pintura i del condicionament del suport.”

Si hi ha una artista que senta un clar precedent en les obres de Gemma Alpuente que es podran contemplar en el centre d’art, és Lynda Benglis. Seguint la seua petjada, Alpuente introdueix una mirada feminista en l’abstracció, a la qual afegeix “unes gotetes kitsch per a convertir cada obra en adrenalina projectada en àtoms, antídot d’art injectat en vena per a temps convulsos” en paraules del comissari.

Les obres de la seua última sèrie han sigut seleccionades en prestigiosos certàmens de pintura nacionals i reconegudes per crítiques d’art com Marisol Salanova, Pilar Tébar o Amparo Zacarés, que participen en el catàleg de l’exposició. Recentment Gemma ha format part d’importants projectes expositius com Artivisme Feminista de Col·lectiva Portal d’Igualtat i The Art of the Resistence amb artistes contemporànies d’Ucraïna, mostres organitzades per l’Ajuntament d’Algemesí i la Universitat de València.

L’exposició podrà visitarse fins al 6 de novembre en horari de dijous a dissabte de 19 a 21 h i els diumenges d’11 a 14 h.

 

La Sala d’Exposiciones de Algemesí abre su nueva temporada con la pintura expansiva de Gemma Alpuente

Algemesí, 31.08.22-. Este viernes 2 de septiembre la Sala d’Exposiciones Municipal de Algemesí inaugura su nueva temporada con la artista local Gemma Alpuente. La exposición “Orografías de color en una realidad fluida” es la aportación de la artista a la genealogía de mujeres en la abstracción. Comisariada por Àlex Villar, transmite la idea de arte como lucha, capaz de transformar el mundo a través del color y la belleza,  que rompe cánones y estereotipos, atraviesa formatos nuevos con materiales y técnicas que trascienden el concepto “pintura.”

Según el comisario Àlex Villar “@gemalpu – así se llama en redes sociales – es una artista millenial con todas sus consecuencias: un puente entre generaciones hiperconectadas que han habilitado la mirada en la multipantalla. Su obra nace de la necesidad de oxígeno, es un grito de color que reta al espacio y a la gravedad, destruye el concepto cuadro y reivindica la independencia del pigmento, de la pintura y del condicionamiento del soporte.”

Si hay una artista que sienta un claro precedente en las obras de Gemma Alpuente que se podrán contemplar en el centro de arte, esa es Lynda Benglis. Siguiendo su estela, Alpuente introduce una mirada feminista en la abstracción, a la que añade “unas gotitas kitsch para convertir cada obra en adrenalina proyectada en átomos, antídoto de arte inyectado en vena para tiempos convulsos” en palabras del comisario.

Las obras de su última serie han sido seleccionadas en prestigiosos certámenes de pintura nacionales y reconocidas por críticas de arte como Marisol Salanova, Pilar Tébar o Amparo Zacarés, que participan en el catálogo de la exposición. Recientemente Gemma ha formado parte de importantes proyectos expositivos como Artivisme Feminista de Colectiva Portal de Igualdad y The Art of the Resistence con artistas contemporáneas de Ucrania, muestras organizadas por el Ayuntamiento de Algemesí y la Universitat de València.

La exposición podrá visitarse hasta el 6 de noviembre en horario de jueves a sábado de 19 a 21 h y los domingos de 11 a 14 h.