L’Alzira guanya la Copa Federació al derrotar a l’Alcoyano (2-1) amb 10 jugadors

0
207

La UD Alzira s’ha adjudicat esta vesprada la quarta Copa Federació fase autonòmica, al derrotar per 2 gols a 1 al CD Alcoyano a l’estadi municipal d’Algemesí. Al descans s’arribà amb l’advantatge blaugrana per 1-0.

Encontre molt competit i victòria molt meritòria de l’Alzira que jugà tota la segona part amb 10 jugadors per expulsió d’Iker Burgos en el minut 45.

El conjunt de Fran Alcoi ha fet un partit molt complet especialment en defensa, però amb contratacs molt perillosos per a la porteria blanquiblava. Fer Cortijo avançà al conjunt de la Ribera en el minut 15 al culminar un ràpid contracolp. Empataren els de l’Alcoià en el minut 49 mitjançant Rubio, però tres minuts després Álvaro va sorprendre de nou al conjunt de la 1ª RFEF, fent el gol definitiu i decissiu.

Si hi hagué rivalitat al terreny de joc tampoc ha faltat a la graderia entre les dos aficions que animaren de valent els seus, omplint, pràcticament, l’estadi algemesinenc.

La gran defensa blaugrana va fer la resta perquè la UD Alzira s’emportara la Copa RFEF contra un equip d’una categoria superior.

Els de la Ribera jugaran a partir d’ara la Fase Nacional de la competició en la qual, en cas d’avançar ronda, podrien classificar-se per a jugar la Copa de S. M. El Rei aquesta temporada.

Partit igualat

L’Alzira va ser el que abans va ficar la por en el cos al porter rival. Pitu va forçar un córner al seu favor gràcies a la seua insistència a contindre una pilota llarga que semblava que s’anava. El servei de cantonada a l’olla no va ser rematat a gol per Soler per pocs centímetres.

No obstant això, el CD Alcoià va voler la pilota des de l’inici. Va buscar combinar per baix, sobretot en banda esquerra. Per ací va arribar la primera clara per als esportivistes: un mà a mà de Víctor que va resoldre Adrián Fernández de manera impecable.

Cortijo va posar potes enlaire el Municipal d’Algemesí. En el minut 17 va empalar un xut fort i creuat, imparable per a Stopajnik. Un a zero per als de la Ribera.

La UD Alzira va aguantar bé el resultat, amb molt d’encert. El CD Alcoià a penes va inquietar a Adrián Fernández. La defensa blaugrana va estar fenomenalment ben plantada, atenta a totes les combinacions per dins dels alcoians.

Fins i tot feia alguna contra ben portada per Serra o per Pitu que va estar prop de convertir-se en el segon gol.

I així fins al descompte de la primera part. L’expulsió d’Íker per doble cartolina groga en menys de cinc minuts va deixar a l’equip de superior categoria amb un home més sobre el terreny de joc amb tota la segona meitat per davant.

Intencions clares

Tots dos equips van fer doble canvi al descans amb una fi clara: l’Alzira, per defensar i el CD Alcoià, per atacar sense descans.

A penes va tornar a rodar la pilota, en el minut 49, Rubio ja havia empatat el partit amb una cabotada a plaer. Tot se li va posar de cara al conjunt de Vicente Parras… però només per dos minuts.

En el 51, Álvaro Gómez va aprofitar una passada magistral entre línies de l’acabat d’ingressar, Marenyà per a picar suaument per damunt de l’eixida de Stopajnik.

En inferioritat els de la Ribera van aconseguir el més complicat, tenint mol de mèrit el fet pels de Fran Alcoi, el nou tènic que li va guanyar la partida a Vicente Parras.

El tècnic de l’Alcoià va tocar el centre del camp amb la inclusió d’Imanol, però no va bastar per a penetrar en l’espessa saga rival.

Fins i tot els de Juan Francisco Alcoi, el tècnic alzirey, van aconseguir inquietar amb una mica de perill a la defensa blanc-i-blava.

No degué agradar-li la situació a Vicente Parras quan en el 68 va introduir un altre doble canvi, donant entrada ara a Raúl i Agüero. Va retirar a Pastor, l’únic que connectava entre línies en el seu equip, però va ficar més càrrega de profunditat a dalt amb l’esperança d’inquietar també per fora.

A la desesperada, l’Esportiu va començar a ficar en la seua àrea a l’Alzira. Va haver-hi ocasions, alguna salvada baix pals per la defensa blaugrana.

O la d’Agüero a cinc minuts del final, que va recollir un rebuig a la cantonada de l’àrea xicoteta i va llançar la pilota al pal.

El CD Alcoià no va poder trobar ni una escletxa i la UD Alzira es va proclamar campió de la Fase Autonòmica de la Copa RFEF.

FITXA TÈCNICA
CD Alcoià (): Stopjanik, Primi, Álvaro G. (Raúl, m. 45), Fran Miranda (Imanol, m. 56), J.A. Soler, Armental, Pablo Carbonell (Varela, m. 45), Jorge Pastor (Agüero, m. 68), Montava, Rubio i Víctor (Raúl G.R., m. 68).

UD Alzira (1): A. Fernández, Cortijo, J. Soler, Marcos (Carles Marenyà, m. 45), Costat (Marzá, m. 86), Álvaro Gómez, Carlos M, Carlos Selfa (Peleteiro, m. 45), Pitu (Sergio González, m. 77), Íker Burgos i J. Serra (Zarzo, m. 89).

Gols: 0-1 Cortijo (m. 17); 1-1 Rubio (m. 49); 1-2 Álvaro Gómez (m. 51)

Àrbitres: José Miguel Carballa, assistit en les bandes per Juan Manuel Morillo i Alberto Gascó. Eric Santiago Vélez va exercir de quart àrbitre. Tots del Comité Tècnic d’Àrbitres de la FFCV. Va amonestar a Carlos M. per la UD Alzira i expulsàa Íker Burgos per doble groga en el minut 45..