Alzira amplia a set centres educatius l’autoconsum amb energia solar

0
261

L’Ajuntament d’Alzira, amb l’ajuda d’un crèdit de 200.000 euros de l’IVACE, instal.larà, en breu, plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum en els col.legis públics del Gloria Fuertes i del Federico Garcia Sanchiz.

La instal.lació en el Gloria Fuertes té un pressupost total de 126.000€, dels que 100.000 euros corresponen a l’Ajuda de l’IVACE, subvenció de la que un 50% és a fons perdut. Les plaques solars d’entre centre escolar proporacionaran energia a dos col.legis públics pròxims com son l’Àusias March i el Federico Garcia Lorca.

En el cas del Garcia Sanchiz l’IVACE ha atorgat al consistori alzireny una ajuda total de 82.751 euros, suma de la que el 100% és a fons perdut.La seua instal•lació fotovoltaica donarà servei al Ceip Pintor Teodoro Andreu.

Cal recordar que l’EPA Enric Valor i el Centre de Participació Ciutadana (CPC) de l’Alquerieta ja s’autoabastixen, a més d’altra instal.lació municipal com La Clau. El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, ha manifestat que amb les últimes ajudes «elevarem a set els centres educatius de la ciutat que gaudiran d’energia solar i d’autoconsum».

Carreres ha explicat que els excedents de les instal.lacions fotovoltaiques municipals «es distribuiran en un radi d’acció de 500 metres de cadascuna d’elles, on les famílies i les empreses podran beneficiar-se de preus a la baixa, amb un estalvi superior al 30%».