Alzira connecta el Pont de Ferro amb el port de piragües amb una senda a vora riu

0
1044
Els treballs començaren fa una setmana i ja s’aprecia el futur camí natural
Tasques d’eliminació de la canya per tal d’obrir pas fins el port de piragües

L’Ajuntament d’Alzira està fent un camí natural a la vora del riu al llit del Xúquer, paral.lel al passeig fluvial per tal que els vianants puguen anar des de la senda que passa per baix del pont de Ferro fins el mateix port de piragüisme. Al temps que elimina la invasora canya i la sustituix per bosc de Ribera.

«Pretenem obrir una comunicació al port, anirem fent poc a poc segons la disponibilitat pressupostària», segons ha manfiestat a Riberaexpress el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

Així el consistori pretén donar-li «continuitat» a la via mediambiental del riu. La nova senda recorre la part més baixa i pròxima a les aigües del Xúquer i a l’altura de la Ciutat Esportiva, anirà paral.lela al circuit de cross fins arribar a l’antic portet arener. Aixó sí, prèviament, deurà eliminar l’enorme canyar existent, tasca recentment encetada.

Des de fa una setmana, una màquina es troba obrint el nou camí natural que permitisca als vianants gaudir, des de una posició privilegiada, la flora i fauna del principal riu valencià que travessa i dona nom a la comarca de la Ribera del Xúquer.

Segons ens advertix l’alzireny, Paco Masià, esta senda «la utilitzaven els treballadors que treien l’arena del riu en connectar els molls existents a este tram del Xúquer».