Alzira instal.la al Respirall els primers bancs 100% reciclables

0
102

 

  • S’han instal·lat a la urbanització del Respirall

 

A la plaça de la urbanització del Respirall s’han instal·lat quatre nous bancs realitzats amb materials 100% reciclats. Des de la regidoria de Serveis Urbans es continua així treballant en polítiques sostenibles basades en la protecció del medi ambient, cenyint-se als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que planteja l’Agenda 2030 i que estan recopilats al Pla Urbà d’Actuació Municipal d’Alzira (PUAM).

La fabricació d’este tipus de mobiliari urbà es fa a partir de plàstics reciclats, procedent de la recollida selectiva del contenidor groc i està compost per xicotetes porcions de plàstic domèstic com poden ser botelles o taps. En la seua elaboració s’empra plàstic la qual cosa garanteix la circularitat del material des del seu origen fins al final de la seua vida útil.

Per a la realització d’este tipus de mobiliari ecològic es poden utilitzar fins a 58 quilos d’envasos de plàstic en cada banc. La seua estructura junt amb el seient i respatler són de plàstic 100% reciclat post consum i reciclable. Resistent a la humitat i d’alta resistència a les inclemències. No produeixen estelles ni clavills, són resistent als insectes com al corcó i té una durabilitat 5 vegades superior que la fusta A més tampoc es podreix ni es resseca i és resistent a tota mena d’agents químics fins al punt de poder netejar pintades
i grafitis.

El regidor de Serveis Urbans ha manifestat que “La idea d’este equip de govern és la de seguir amb els criteris d’actuacions sostenibles i polítiques mediambientals. Amb estos models confeccionats amb materials reciclats volem que la ciutadania prenga consciència i junts fem front al canvi climàtic”. L’edil ha afegit que “Segons vagen fent-se malbé els bancs actuals amb els quals compta Alzira, aniran substituint-se per este tipus de bancs sostenibles. Alzira demostra així que cuida i estima el medi ambient”.