Dissabte més que negre a la Ribera amb tres morts en Cullera, Carcaixent i Guadassuar més 41 ferits

0
8125
Moment en el que intentaven reanimar al jove mort durant el Medusa Festival de Cullera

Este dissabte 13 d’agost serà recordat com un dels dies més negres de la història de la Ribera marcat per tres morts i 41 ferits entre els accidents ocorreguts a Cullera, Carcaixent, Guadassuar i Alzira.

Començà mal la nit passada amb la caiguda d’un adolescent de Guadassuar a la Sèquia Real del Xúquer que va ser arrossegat per l’aigua que circulava pel canal. Els bombers del GERA d’Alzira, que han fet hores extres durant les últimes 24 hores el rescataren però, malauradament, ni els bombers ni posteriorment els sanitaris aconseguiren reanimar al xaval.

Però el pitjor estava per passar, apenes unes poques hores després, al voltant de les 4 hores de la matinada, la costa de Cullera va patir un fenònem metorològic anomenat rebentada de calor, que consistix en un corrent d’aire molt ràpid i calent a conseqüència d’una tempesta en altura que es topa amb una massa d’aire calent que provoca l’evaporació de l’aigua del mar. Estes tempestes s’evaporen abans de tocar el sòl i solen ser molt difícil de predir.

Prova d’aixó que a les platges de Cullera es superaren els 40º en el moment de la tempesta que es va colar tràgicament en la primera sessió del Medusa Sunbeach Festival amb milers de persones que escoltaven els més destacats representants de la música electrònica. La força del vent va elevar pels aires alguns adornaments d’un escenari que es va vore seriosament afectat. Com a conseqüencia un jove de 22 anys moria, tot i els intents per reanimar-lo junt a 40 ferits, quatre d’ells de consideració que provocava la suspensió del festival.

Encara no recuperats pel shock produït per esta tragèdia, a primera hora del matí un parapentista que volava per damunt d’un hort de Carcaixent queia a terra a causa del vent i moria fatalment. Quasi al mateix temps un company seu reultava ferit al caure junt a la carretera CV-50 a l’eixida d’Alzira en direcció a Tavernes de la Valldigna.

Es consumava així un dissabte tràgic que en poques hores es va cobrar tres víctimes mortals i 41 persones ferides, totes elles molt joves.