La Creu Roja aprova amb nota el simulacre de salvament a la costa de Sueca

0
109

L’equip d’inspecció de la Creu Roja va realitzar a les 12.30 hores del dimecres passat, un simulacre d’ofegament a la platja del Pouet-la Llastra per avaluar l’eficàcia dels guardacostes locals. El grup de salvament que va participar es va ajustar als temps del protocol i van aprovar la revisió. Aquestes maniobres es fan anualment, però en aquest cas s’havien coordinat també amb la Policia Local.

 

Per supervisar l’exercici va acudir el vicepresident de Creu Roja, Pedro Redón, qui a més va explicar què s’avaluava de la prova. «Aquesta forma part del protocol de control de qualitat de cobertura de platges, i s’avalua principalment els temps de reacció i participació de tots els mitjans involucrats, tant socorristes i embarcacions com l’equip mèdic. Per tal d’oferir el millor servei als ciutadans i ciutadanes, i que estiguen ben protegits, practiquem els temps de resposta i fem aquests entrenaments», va dir el portaveu de de l’ONG responsabre dels socorristes de costa suecana.

 

Com varen detallar els representants de Creu Roja, l’equip va complir correctament amb l’entrenament, ja que principalment es mesura el temps que es tarda per traure l’ofegat de l’aigua. Per poder salvar a qualsevol persona, no poden transcórrer 4 minuts des que es detecta l’alarma i es trasllada l’ofegat a la platja. Els guardacostes avaluats completaren aquesta fase en 2 minuts i 13 segons.

 

En representació de l’Ajuntament hi va acudir l’alcalde, Dimas Vázquez, el regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez. Tots tres agraïren les tasques que realitza Creu Roja per la protecció de costes al nostre municipi, i destacaren la tranquil·litat que s’està gaudint en aquest estiu, en qüestions de vigilància de costes.

 

Per la seua part, el regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez, va destacar les millores al personal de guardacostes. «Enguany estem avaluant les millores que hem aplicat. Siga l’augment de les hores de vigilància de costes, siga l’augment del nombre de socorristes, perquè puguen rotar i fer els descansos que els pertoquen i que sempre hi haja gent a les torres de vigilància… I per sort no hem tingut cap ofegament. Sols alguna intervenció puntual sense complicacions», va dir el regidor.

 

Altrament, el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, va explicar el paper de la Policia Local en les tasques de salvament. «Sempre intentem tindre el menor temps de reacció. La Policia Local, a través del 112 o de la mateixa Creu Roja, pot actuar en el cas que els equips de salvament no puguen treballar ràpidament. O donant accés a les ambulàncies o bé siga entrant ells mateixos dins de la mar a socórrer a qualsevol persona que estiga en perill. Eixa és la missió de la policia», va afirmar.

 

En acabar, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va avançar les pròximes millores i fins quan estarà operatiu el servei de protecció de costes. «Ho he estat comentant amb la coordinadora de Creu Roja i volem actualitzar les torres de vigilància per a l’any que ve. Pel que fa als guardacostes, la ciutadania tindrà tot aquest servei fins al 15 de setembre, i després es mantindrà els caps de setmana mentre faça bon temps. I res, estem contents que l’estiu estiga essent tranquil i agraïm la tasca de protecció que fa la Creu Roja a les nostres platges», expressà la primera autoritat municipal.