El ponent eleva les temperatures per dalt dels 44º a Sumacàrcer, La Pobla Llarga i Alberic

0
760

La comarca de la Rbera sembla haver-se convertit este divendres en un autèntic forn davant les elevades temperatures registrades davant la ponentà patida. Els 40º s’han superat en nombrosos municipis de la Ribera Alta però a la costa també ha fet molta calor en pujar el mercuri per dalt dels 35º.

Les màximes s’han registrat a Sumacàrcer (44,6º), a La Pobla Llarga (44,2º) i a Albeirc (44,1º). Li ha seguit Senyera amb 43,8º, Càrcer, 43,6º, la Casella amb 42,6º, l’estació de l’Alquenència al nucli urbà d’Alzira, 42,3º, la Murta, 42,2º i l’estació de l’Ajuntament d’Alzira 41,6º.

També el mercuri hs superat els 40º, a La Barraca, l’Alcúdia, Guadassuar i Favara.  I han fregat esta elevada temperatura en superar els 39º; a Alginet, Algemesí i Carlet. A més ha fet molta calor en els casos d’Albalat (38,2º), Sueca (37,6º) i el centre de Cullera, 36,1º. Un poque més suaus han estat les màximes de les platges d’El Perelló (34,8º), Sant Antoni de Cullera (34º) i Les Palmeres (33,4º).

Demà dissabte serà un dia de calor extrema al centre i sud, amb valors de més de 40 ºC. També pujaran les temperatures al nord, amb màximes de fins a 38 ºC a la costa de Castelló. Un dels motius que expliquen l’ascens tèrmic és el vent de ponent i llebeig, que bufarà durant tot el dia. Al llarg del matí augmentaran els núvols fins a quedar una vesprada amb cel tapat. De fet, es desenvoluparan tempestes a l’interior, més probables avançada la vesprada a l’interior nord. Atenció perquè les tronades seran seques, deixaran poca aigua i vindran acompanyades de fortes ràfegues de vent.

Diumenge tornarà el sol, amb bandes de núvols alts que circularan pel sud. De vesprada creixeran núvols en zones de muntanya que poden deixar alguna tempesta a l’interior nord. Les temperatures començaran a baixar a la costa, perquè a partir de migdia entrarà la brisa. A l’interior encara bufarà el ponent, amb la qual cosa se superaran els 40 ºC a les comarques centrals.

Les temperatures continuaran baixant de forma lleugera dilluns, però encara tindrem valors molt elevats, superiors a 40 ºC al centre del territori. Dia de sol, amb bandes de núvols alts al sud i nuvolositat de vesprada a l’interior nord. El vent bufarà de sud i sud-est, moderat de vesprada al litoral. La mar es picarà.

Riberaexpress / À Punt