Alzira reforça la vigilància forestal davant les màximes més elevades de l’estiu

0
368
Vigilants ambientals a l’Ouet en la Casella

El Centre coordinació d’Emergències de València ha alertat de l’arribada d’una nova onada de calor, que es preveu que comence demà divendres 12, fins al dilluns 15 d’agost. La coincidència de la mateixa amb dies festius, ha motivat que l’Ajuntament d’Alzira reforce la vigilància davant el risc d’incendis ja que es preveu que l’episodi vinga acompanyat de vents de ponent, així com del fort descens de la humitat relativa i la possibilitat de formació de fenòmens turmentosos que incrementen el risc ja de per sí elevat per la falta de pluges i la densitat de vegetació.

Les mesures adoptades passen per augmentar la vigilància en la zona forestal i urbanitzacions, així com activar la coordinació entre els municipis vinculats a la Serra de Corbera i els voluntaris que vigilen els diferents termes municipals.

A més, com és habitual, se sol·licita una vegada més la col·laboració ciutadana per a evitar situacions que generen risc d’incendi com puga ser el llançar coets o encendre foc per a cremes o barbacoes en àmbit forestal.

 

Cal recordar que està prohibit fer cremes agrícoles. Pots consultar el nivell de risc a www.112cv.gva.es

 

Consells davant l’Onada de Calor

  • L’Ajuntament d’Alzira recomana no eixir a la muntanya pel risc d’incendi i possibilitat de colps de calor.
  • Evita esposar-te directament al sol entre les 12 i les 16 hores
  • Busca llocs frescos i a l’ombra
  • Beu molta aigua i evita l’alcohol i cafeïna
  • Utilitza cremes protectores adequades
  • Si veus fum, telefona al 1·1·2

 

Vos demanem tindre molta precaució i evitar eixir a fer senderisme o qualsevol altra activitat esportiva la muntanya.

 

PREVISIÓ INFORATGE

Entre demà divendres 12 i dilluns 15 experimentarem un notable ascens de les temperatures en tota la Comunitat, gràcies a la intensificació de la massa d’aire càlid que tenim sobre nosaltres i al vent de PONENT, que ens deixarà valors màxims de fins a 44°C en zones de l’interior i nits on serà difícil dormir amb 22º/26ºC.

 

Aquest episodi de calor, a més d’afectar zones de l’interior, també tocarà zones de costa, on podran arribar als 36º/39°C. La zona menys afectada per aquestes temperatures tan elevades seria l’interior nord i la costa de Castelló, ja que la brisa, excepte el dissabte, frenarà el mercuri en valors molt més suportables.

 

Per tant, molta precaució la resta de la setmana perquè la humitat serà baixa i el risc d’incendis forestals serà extrem, a més de que hem de mantindre’ns ben hidratats, protegir-se del sol i evitar exercicis físics en les hores centrals del dia.