Les màximes tendiran a la baixa durant la pròxima setmana

0
222

Diumenge ens espera un dia molt paregut a dissabte. De matí domini del cel ras, a excepció d’algunes zones del litoral i prelitoral del golf de València on l’elevada humitat ambiental afavorirà la formació d’alguns núvols baixos. Seran més abundants al Baix Maestrat i la Safor, així com a les comarques veïnes. En qualsevol cas, després de l’eixida del sol s’esvairan ràpidament i es quedarà el cel ras. De vesprada creixeran núvols d’evolució i podem tindre alguns ruixats i tronades. Són més probables als Ports i l’Alt Maestrat, però tampoc els descartem a la Serra Mariola i la Serra Grossa. A la resta no s’espera pluja i continuarem amb domini del sol.

El vent bufarà fluix durant el matí i de vesprada s’animaran les brises a la costa del golf de València. Les temperatures mínimes experimentaran pocs canvis, però les màximes pujaran un poc més i es poden vorejar els 40 °C a les zones més càlides de les comarques centrals, en punts de la Costera i zones properes. Per aquest motiu, l’Aemet ha activat l’avís groc per altes temperatures a l’interior de la província de València.

La setmana començarà amb pocs canvis. Dilluns de sol, amb la presència d’alguns núvols baixos a primera hora a les comarques a l’àrea del golf de València, i creixement de núvols de vesprada a les muntanyes de l’interior nord que, novament, poden deixar ruixats als Ports i zones pròximes. A la resta, domini del sol i temperatures paregudes o un poc més baixes que diumenge.

Dimarts tindrem més núvols i la calor afluixarà lleugerament, però tindrem més humitat i, per tant, augmentarà la sensació de basca. Els núvols alts i mitjans circularan de sud a nord i de vesprada creixeran nuvolades a les muntanyes. No es descarta algun ruixat de caràcter dèbil a l’interior.

Dimecres continuarem amb sol i pas d’alguns núvols mitjans i alts. La novetat serà la intensificació del vent de gregal a les comarques del sud, un fet que alterarà la situació marítima.

De moment, les altes temperatures no ens donaran una treva, encara que amb tendència a baixar lleugerament a partir de dijous.

À Punt