Carreres: «Enguany allargarem la vigilància de les muntanyes d’Alzira perquè setembre és molt perillós»

0
196
Voluntaris vigilant les muntanyes d’Alzira

Les temperatures extremadament elevades este estiu a la Ribera Alta amb màximes que arriben, puntualment, als 40º en el paratge natural Murta-Casella fa que l’Ajuntament d’Alzira allargue fins a octubre la vigilància en prevenció d’un incendi forestal «perquè setembre és molt perillós» segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

La humitat de les primeres hores del matí fan que disminuisca el risc «però en arribar als 32º ho reseca tot i el perill d’incendi forestal és molt elevat» explica Carreres, qui afegix «mentre les pluges no arriben vivim moments preocupants davant la gran quantitat de biomassa que hi ha a les muntanyes per les abundants pluges de la pasada primavera».

Vacif, Protecció Civil i voluntaris

Medi Ambient explica a Riberaexpress els distints mitjans i mesures de prevenció existents; així hi ha dos canon hídrics de molta pressió que amb una acció ràpida dels voluntaris del Vacif i de Protecció Civil actuen davant un incendi incipient mentre arriben els bombers. A més hi han una sèrie d’hidrants senyalitzats a les respectives urbanitzacions del terme. «Quan més ràpida és la resposta més probabilitats tindrem de controlar prompte el foc i evitar la seua propagació, la vigilància és fonamental sempre» assegura el responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient.

Alzira compta cada estiu amb un grup significatiu de voluntaris que conformen la xarxa de voluntariat dels diferents municipis de la serra de Corbera que col.laboren entre ells.

Carreres ressalta la importància de invertir en la prevenció dels incendis forestals i alerta de «l’excés de CO2 existent que és absorbit pels arbres» i aposta per «la pedagogia i la capacitat de resposta» com elements importants perquè els boscos no es cremen.

Riberaexpress