El senador Carles Mulet reclama la rebaixa de l’IVA per al material escolar

0
36

Com aposta per la cultura, l’educació i com a suport davant l’elevada inflació

 

Carles Mulet considera com aquesta rebaixa com “una mesura d’Estat prioritària”, molt “més a elevar la despesa militar del país al 2% del PIB

 

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Muletha reclamat al Govern una rebaixa en l’IVA de determinats béns d’ús escolar com a quaderns, llapissos o material de manualitats que, en l’actualitat, tributen al tipus general del 21% per a equiparar-los a l’IVA superreduït dels llibres de text, quaderns de dibuix, mapes, àlbums i partitures, que tenen el tipus al 4%. La coalició reclama des de la Cambra Alta un incentiu al sector de les famílies amb fills en edat d’escolarització que passe per la rebaixa en els impostos que suporten les despeses per a l’inici de curs que és quan es produeixen aquests desemborsaments.

 

Al parer de Mulet una iniciativa d’aquest calat és “una mesura tangible, clara, cap al que és la cultura i l’educació en majúscules. Que beneficia a les edats més primerenques perquè no siguen penalitzats amb els impostos més alts, que haurien de circumscriure’s al consum de productes de lujo”, ha indicat el senador Carles Mulet, que ha recordat que hablamos de quaderns, bolígrafs, regles, estotjos i altre material escolar que tributen des de 2012 al 21% sense que s’haja produït una rebaixa.

 

Des de la coalició indiquen que “aquesta mesura és alhora un suport amb les despeses de l’inici de curs davant l’elevada inflació que pateix la nostra economia i és perfectament assumible per les nostres arques en l’actual context”. Mulet ha assenyalat que “plantegem aquesta proposta com a mínim temporalment en l’actual context econòmic i davant les previsions que assenyalen a turbulències econòmiques després de l’estiu”.

 

Per a Compromís aquest tipus de mesures “amb un xicotet impacte en el conjunt de la recaptació per IVA són molt més raonables que proposar una baixada en l’IVA de la tauromàquia o a elevar fins al 2% del PIB la despesa armamentística en el que els dos partits majoritaris estan sempre d’acord, encara que després veuen xicotets gestos com aquest inassumibles. Considerem que, si volem la pau i la justícia, la millor via és contribuir a la millor educació possible dels futurs ciutadans i amb les seues famílies”.