Nit tropical i màximes de 40º a Alzira i altres punts de la comarca

0
538

L’ascens tèrmic ja s’ha notat durant la jornada de dimarts, amb màximes de 40 ºC en zones interiors. Una calor que persistirà dimecres, fins i tot amb un nou ascens lleuger de les temperatures.

Pel que fa a la Ribera la màxima s’ha registrat a La Pobla Llarga amb 39º, seguida de Castelló (38,5º), Alberic (37,7º), la Casella (37º), La Barraca d’Aigües Vives (36,8º), Càrcer (36,7º), la Murta i l’Alquenència a Alzira (36,3º), mentre Carlet, l’Alcúdia i Guadassuar han registrat màximes d’al voltant de 35,5º. A Sueca el mercuri ha arribat als 35º, a Cullera 33,4º, i a la seua platja de Sant Antoni 31,7º. Les Palmeres haestat el punt menys caloròs de hui amb 30,5º.

La nit tornarà a ser d’insomni, amb mínimes que no baixaran de 25 ºC en molts sectors del litoral, mentre que de dia les màximes superaran puntualment els 40 ºC a les comarques centrals. En general, en tot el país parlarem de valors de 34 ºC a 39 ºC, llevat de l’interior nord, on se situaran entre 28 ºC i 32 ºC. Matí de sol i vesprada amb ruixats i tronades localment forts a l’interior, més o menys des de la Plana d’Utiel-Requena fins als Ports. Els ruixats no aplegaran a la costa, però sí que quedarà una vesprada mig ennuvolada. El vent bufarà fluix durant el matí, però a partir de migdia les brises guanyaran força al golf de València, i la mar es picarà.

Les temperatures començaran a baixar dijous al golf de València i comarques centrals, però amb tot tornarà a ser un dia de calor intensa, ja que s’esperen màximes de 34 ºC a 38 ºC pràcticament en tot el territori. Durant el matí poden aparéixer núvols baixos al litoral nord i de vesprada tornaran a créixer núvols a l’interior. En aquesta ocasió, però, sembla que les tempestes afectaran bàsicament les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat, l’Alcalatén i l’Alt Millars. El vent bufarà de llevant moderat al litoral d’Alacant, mentre que a la resta s’imposaran les brises.

Divendres continuaran baixant les temperatures de forma lleugera. Tornarà a ser un dia de sol, amb núvols d’evolució de vesprada en zones de muntanya que poden deixar algun ruixat poc important a l’interior nord. S’enfortirà el vent de llevant al litoral d’Alacant.

Dissabte repetirem situació, amb sol, algun núvol baix a primera hora al litoral central i núvols d’evolució de vesprada a l’interior, que poden deixar algun ruixat acompanyat de tempesta al nord. Les temperatures es mantindran sense canvis i el vent bufarà de llevant moderat al litoral d’Alacant.

À Punt / Riberaexpress