La ignorància és molt atrevida / Andreu Salom

0
242

  

El coordinador comarcal del PP sembla que es partidari d’aquella màxima de la premsa sensacionalista que coneguérem a través de pel·lícules dels anys daurats de Hollywood: “que  la veritat no et desbarate un bon reportatge”. El fet és que a base d’afirmacions incertes o, directament falses, sustenta un suposat “gir de guió” per part de l’esquerra comarcal i una altra -més suposada encara- victòria pírrica per part del PP.

Anem a pams: per a començar, Si que hi ha hagut un gir de guió en l’assumpte de l’abocador comarcal, un canvi de concepció de com s’han de fer les coses i de com s’han de comunicar als pobles interessats. Per primera vegada en el que va de segle, ara s’està complint el protocol fil per randa, i això és d’agrair. Per cert, s’ha preguntat vosté perquè el vot del seu partit ha sigut tan dispar? dos representants del PP han votat Sí, 2 han votat no i un se n’ha abstingut. Igual no estan tots d’acord amb vosté.

Com a segona qüestió, la ubicació de l’abocador “proposat” per l’alcalde popular de Guadassuar en 2011 NO ERA LA  MATEIXA que ara es proposa, senyor Saá, está vosté mal informat.

Tampoc no es cert que l’IGME ratifique les seues conclusions de 2011. En primer lloc, perquè l’informe geològic no es va fer baix la direcció de l’institut estatal, que únicament va emetre una opinió sobre un informe alié,  i en segon lloc perquè, com hem dit abans la ubicació no era la mateixa. La direcció de l’informe presentat pel Consorci la setmana passada sí estava contractada a l’IGME.

Això vol dir, que s’ha eliminat de la primera ubicació tota la part que tocava la Sèquia Reial, que sí que tenia problemes, com afirmaven en el seu dia els representants del  PSOE de la comarca i totes eixes persones a les que vosté creu avergonyides i no ho estan -no ho estem en absolut-, perquè en eixe moment vam fer el que havíem de fer, i ara també. Ni aleshores era producte de falta de principis, de criteris o de sectarisme ni ara hem canviat la nostra forma de pensar… la única cosa que hem fet és votar favorablement la instrucció d’un procediment que serà costós per la seua complexitat i amb ell, ja veurem si la nova ubicació té o no informes favorables respecte a la idoneïtat mediambiental, territorial o urbanística; respecte a les afeccions per a la població de Montortal i dels pobles limítrofes.

Quan estiguen a punt tots eixos informes i en cas de ser favorables, ja podrem votar la ubicació del nou abocador comarcal. L’informe de l’IGME, és condició necessària, però no suficient. El camí comença ara, s’han de demanar d’un munt d’informes tècnics que no depenen de nosaltres i, després actuar en els casos que així ho determine l’informa, com per exemple, en construir uns accessos des de l’Autovia que a totes llums seran necessaris.

Andreu Salom Porta / Alcalde de l’Alcúdia