El GERA instal.la una base fixa a l’heliport de Tulell d’Alzira

0
1624
Vehicle de bombers del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA)

La proliferació de rescats a la Serra de Corbera en general i al Paratge Murta-Casella en particular ha propiciat que la Diputació de València instal.le, de manera permanent, a Alzira una unitat del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA).

Un helicópter i alguns vehicles s’han instal.lat este matí a l’heliport ubicat al sector Tulell d’Alzira. Un heliport de caràcter provisional donat que està prevista, en un futur pròxim, la seua insta.lació definitiva a l’Àrea d’Emergències projectada per l’Ajuntament d’Alzira en la partida del Torretxó Baix, a les rodalies de la nova central de la Policia Local.

El GERA té com a objectiu donar suport a les operaciós de escat en llocs de difícil accés, en les quals es fa necessari l’ús de tècniques específiques per a dur endavant rescats en entorns naturals com muntanyes, barrancs, rius i avencs entre altres, en condicions atmosfèriques adverses, a més de cerques de persones desaparegudes.