La producció de cítrics baixarà a Alzira més d’un 40% respecte a la campanya anterior

0
492
Parcel.la de cítrics amb reg per de goteig hui a la Vall de la Casella

El president de la Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira (ALZICOOP), Paco Clari, assegura que la producció citrícola «baixarà més d’un 40%, tant a Alzira com a la comarca, respecte a la campanya anterior».

Les varietats de mandarines junt a les navelines seran les més afectades, «fins un 50%»» segons ha manifestat Clari a Riberaexpress. I encara que «els preus pujaran algo no compensarà la forta disminució de quilos que anem a patir».

Les causes d’esta notable davallada els situa el màxima dirigent de la cooperativa alzirenya en la «superproducció» de la temporada pasada, en els dos mesos d’intenses pluges i en que «hem tingut una primavera massa fresca per al què requerixen les taronges». Les precipitacions podriren, a més part de la flor del taronger i l’escombrà del mes de juny, junt a les elevades temperatures «han fet que quedes molts pocs cítrics als arbres».

Per a Clari el canvi climàtic «és una evidència perquè les elevades temperatures que estem patint este estiu no s’han conegut mai en la vida». Esta forta calor fa que els agricultors «reguen durant unes 20 hores a la setmana per degoteig, mentre els que reguen a manta es veuen obligats a fer-ho entre 10 i 15 dies màxim».

El màxim dirigent d’Alzicoop assegura que esta forta disminució de la producció no sols es produirà al terme d’Alzira sino «també a la resta de la comarca pel que m’han comentat des d’altres cooperatives».

Riberraexpess