La CHX realitza cates per analitzar el terreny on es farà l’ampliació del Casella

0
570

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) està realitzant estos dies cates a les rodalies del barranc de la Casella per analitzar el terreny on està previst realitzar la seua ampliació.

Les primeres proves les feren en un punt a l’Anell Verd molt pròxim al pont de Xàtiva (imatge) i hui la CHX ha començat a perforar el terreny en un punt més apropat a la desembocadura del barranc de Barxeta.

La Confederació s’ha compromés amb els ajuntaments d’Alzira i Carcaixent; d’una banda a ampliar i canalitzar el barranc de la Casella en el seu últim tram previ a la desembocadura en el Xúquer. Així com a realitzar dos actuacions al terme de Carcaixent; una alçant un malecó d’uns 200 metres de llargària per evitar les inundacions de Cogullada i altra al nord del terme. Pel que fa a Alzira la CHX té previst modificar el curs del Barxeta, en el seu últim tram perquè no dificulte, com ara, el pas de les aigües del Casella en direcció al Xúquer.

Tot i això l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, es mostra «escèptic fins que no veja una partida en els pressusupostos generals de l’Estat que finance les actuacions en el Casella i Barxeta».

L’ampliació del Casella és imprescindible, així com el pont de Xàtiva, per poder absorbir les aigües pluvials que recollirà el Canal Interceptor dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena, actualment en obres.